Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 4. 2011,
19.57

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 20. 4. 2011, 19.57

7 let, 2 meseca

Podjetje DiaGenomi slovenski start-up leta 2011

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zmagovalec letošnjega tekmovanja za najboljše slovensko start-up podjetje je ljubljansko podjetje DiaGenomi, ki deluje na področju molekularne biologije.

Naziv so mu podelili na konferenci o podjetništvu in inoviranju PODIM v Mariboru.

Direktor in soustanovitelj podjetja Klemen Španinger je iz rok ministrice za gospodarstvo Darje Radić prejel kristalni kipec, ki simbolizira Slovenski start-up leta 2011. Obenem so mu predali ček v vrednosti 10.000 evrov in vabilo na usposabljanje v vrednosti 5000 evrov.

Nagrada tudi za najboljši poslovni načrt Omenjeno podjetje je prejelo tudi priznanje za najbolje spisan poslovni načrt, ki sta ga letos prejeli dve podjetji. DiaGenomi si ga deli s podjetjem Intelius iz Maribora. "Poslovna načrta podjetij Intelius in Diagenomi sta jasna, objektivna, razumljiva, pregledna in oblikovno dovršena izdelka," je odločitev komentiral predsednik komisije Miroslav Rebernik.

Genetske analize raka dojke in debelega črevesja

Podjetje DiaGenomi je bilo ustanovljeno lani in je redni član Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja. Nudi genetske analize raka dojke in debelega črevesja, ki omogočajo učinkovitejše, hitrejše in posamezniku prilagojeno zdravljenje, ter genetske analize kardiovaskularnega sistema, ki posamezniku pokažejo smernice za bolj zdrav življenjski slog.

Flowr - facebook za podjetja Podjetje Intelius je redni član mariborskega univerzitetnega podjetniškega inkubatorja Tovarna podjemov. Razvija spletno rešitev Flowr, ki jo nekateri svetovni mediji primerjajo s "Facebookom za podjetja". Flowr v zasebnem in varnem spletnem omrežju gradi skupen prostor znanja in informacij posameznega podjetja. V devetih mesecih od objave na spletu so uspeli pridobiti več kot 5000 podjetij, univerz in drugih institucij večinoma iz Evrope in ZDA.

Zmagovalca letošnjega tekmovanja, ki je četrto zapovrstjo, je izbrala 20-članska strokovna komisija, ki jo sestavljajo podjetniki, investitorji, predstavniki podpornega okolja in profesorji.

Ne spreglejte