Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 4. 2019,
7.17

Osveženo pred

5 let

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Fortrade

Torek, 9. 4. 2019, 7.17

5 let

Paladij je dražji od zlata!

Oglasno sporočilo

Paladij je bil nedavno v središču pozornosti investitorjev, saj so podatki prikazovali strukturalni primanjkljaj te kovine, ki je nastal zaradi naraščajočega povpraševanja v avtomobilski industriji.

fORTRADE | Foto:

Ti nepričakovani in redki pogoji so vplivali na rast cene paladija nad mejo 1.500 dolarjev za unčo, s čimer je postal dražji od zlata. Od sredine avgusta 2018 je cena paladija zrasla za več kot 80 odstotkov. Cena paladija je samo v letu 2019 poskočila za približno 25 odstotkov.

Fortrade je za vse, ki so zainteresirani, da bi se naučili trgovanja s ceno paladija, ali za tiste, ki vlagajo vase in želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačno e-knjigo Kako pametno investirati. Knjiga je prilagojena vsem ravnem znanja in jo lahko prevzamete na spodnji povezavi.

Brezplačno e-knjigo Kako pametno investirati prevzemite tukaj.

Paladij se v avtomobilski industriji uporablja za proizvodnjo katalizatorja, ki služi za zmanjšanje škodljivih plinov.

Vse strožje regulacije glede zaščite okolja povečujejo potrebo po tej kovini. Povpraševanje po paladiju je doseglo nove vrhunce vzporedno z rastjo proizvodnje katalizatorjev na bencin po škandalu afere Dieselgate, ki jo je povzročilo podjetje Volkswagen, po njej pa je padlo povpraševanje po dizelskih vozilih.

Po mnenju številnih analitikov je primanjkljaj paladija v letu 2019 prešel že v deseto leto, pri čemer je eden od razlogov rastočega primanjkljaja protest delavcev v južnoafriških rudnikih. Po drugi strani se še naprej pričakuje povpraševanje po paladiju na Kitajskem, ki je ostalo na zelo visokih nivojih.

Brezplačno e-knjigo Kako pametno investirati prevzemite tukaj.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

CFD-ji so kompleksni instrumenti in nosijo visoko raven tveganja borzne izgube denarja zaradi uporabe finančnega vzvoda. 84 % maloprodajnih računov vlagateljev izgubi denar s tem ponudnikom. Razmisliti morate, ali razumete, kako deluje CFD, in ali si lahko privoščite veliko tveganje zaradi izgube denarja. Izgubite lahko ves denar, a ne več, kot imate na računu za trgovanje. Ti izdelki morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa neodvisen nasvet. To ne predstavlja ne ponudbe ne povpraševanja ne transakcije glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne prevzema nobene odgovornosti za katerokoli uporabo teh komentarjev, niti za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Nobenega zagotovila ni glede točnosti ali popolnosti teh podatkov, zato vsaka oseba, ki ravna v skladu z njimi, to dela popolnoma na lastno odgovornost.


Naročnik oglasne vsebine je Fortrade.

Ne spreglejte