Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Andreja Lončar

Petek,
1. 4. 2016,
15.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

7

Natisni članek

Peko

Petek, 1. 4. 2016, 15.46

6 let, 7 mesecev

Neuradno: večina Pekovih prostorov v Tržiču ostaja prazna

Andreja Lončar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

7

Peko tovarna Tržič | Foto Alenka Teran Košir

Foto: Alenka Teran Košir

Stečajna upraviteljica Tadeja Tamše naj bi po naših informacijah zavrnila dve ponudbi za najem celotnih Pekovih proizvodnih prostorov v Tržiču, manjši del prostorov pa oddala oblikovalki Alji Viryent Novak.

Za najem proizvodnje so se, kot smo že poročali, potegovali trije ponudniki: Janez Bedina, oblikovalka Alja Viryent Novak in združenje OPS Ladislava Trohe. Novakova bi najela le manjši del, Bedina in Troha pa celotno proizvodnjo.

Po naših informacijah pa je le Viryent Novakova plačala varščino in tako zadostila pogojem za najem dela tržiškega obrata, zeleno luč mora zdaj dati še sodišče. 

Troha in Bedina po naših informacijah do včeraj zvečer nista plačala celotne varščine. Bedina naj bi včeraj zvečer nakazal pet tisoč evrov, kar pa je le približno četrtina zahtevanega zneska, zato naj bi stečajnica njegovo ponudbo – tako kot tudi Trohovo – zavrnila. Obema naj bi že pred tem večkrat podaljšala rok za plačilo. Bedina trdi, da je rok za plačilo podaljšan do ponedeljka in da bo do takrat plačal preostanek varščine. Pravi še, da rok za plačilo varščine pred tem ni bil podaljšan.

Stečajnica Tadeja Tamše informacij v telefonskem pogovoru ni želela komentirati, dejala je le, da bo končna odločitev znana v ponedeljek. 

Viryent Novakova: Delati lahko začnemo takoj

Oblikovalka Alya Viryent Novak naj bi v Tržiču zaposlila med 10 in 15 nekdanjih Pekovih delavcev. | Foto: Oblikovalka Alya Viryent Novak naj bi v Tržiču zaposlila med 10 in 15 nekdanjih Pekovih delavcev.

Viryent Novakova pravi, da jo je Tamšetova obvestila o prvi pozitivni odločitvi, ki jo mora potrditi še sodišče. Upa, da se bo to zgodilo čim prej.

Kot pravi, lahko v Tržiču začnejo delati takoj, saj je že oblikovala ekipo nekdanjih Pekovih zaposlenih, ki jih bo zaposlila. Pred tedni nam je dejala, da bo za začetek zaposlila med 10 in 15 ljudi. "Že zadnje leto dni sem načrtovala širitev in pripravljala poslovni načrt. Priložnost v Peku je prišla nenačrtovano," nam je pojasnila.

V najem pet Pekovih trgovin

Upraviteljica je sicer prejela tudi več ponudb za najem Pekovih trgovin po Sloveniji. Po poročanju RTV Slovenija je do zdaj oddala pet trgovin v Ljubljani, Novi Gorici, Velenju, Sevnici in Celju.

Tamšetova se je za oddajo v najem odločila, da zniža stroške vzdrževanja, ki bi sicer bremenili stečajno maso. Spomnimo, da je Peko v stečaju pristal konec januarja, odpoved pa je prejelo 156 zaposlenih. Upniki imajo še približno tri tedne časa za prijavo terjatev.

Ne spreglejte