Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 1. 2011,
16.51

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 25. 1. 2011, 16.51

7 let, 2 meseca

Nadzorniki Darsa v sredo domnevno tudi o usodi uprave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nadzorni svet Darsa se bo seznanil z informacijo v zvezi s pripravo odzivnega poročila družbe na ugotovitve računskega sodišča v primeru pridobivanja zemljišč na dolenjski avtocesti.

Nadzorniki se bodo dotaknili tudi predloga komisije DZ za nadzor javnih financ, ki predlaga razrešitev uprave družbe.

Postopek razrešitve uprave in nadzornega sveta Darsa Komisija za nadzor javnih financ je prejšnji teden zaradi negospodarnosti poslovanja Družbe za avtoceste v RS (Dars) nadzornemu svetu družbe predlagala, da začne postopek razrešitve uprave Darsa z Matejo Duhovnik na čelu. Še več - agenciji za upravljanje kapitalskih naložb države je predlagala celo razrešitev nadzornega sveta Darsa z Milanom Medvedom na čelu.

Medved: Komisija je razpravljala preuranjeno Medved je dejal, da je parlamentarna komisija za nadzor javnih financ o ugotovitvah računskega sodišča razpravljala preuranjeno, saj je računsko sodišče po objavi revizijskega poročila o gospodarnosti poslovanja Darsa pri pridobivanju zemljišč na trasi dolenjske avtoceste sredi decembra lani Darsu dalo 90 dni časa za pripravo odzivnega poročila oz. popravljalnih ukrepov. Rok za pripravo odzivnega poročila se tako izteče 15. marca.

"Poročilo računskega sodišča je zahtevno" Kot pravi Medved, je poročilo računskega sodišča zahtevno in prav je, da ima uprava Darsa dovolj časa za pripravo ustreznih ukrepov. Nadzorni svet je, kot je zatrdil prvi nadzornik družbe, revizijsko poročilo preučil in se odločil, da bo to problematiko obravnaval na prvi januarski seji. Medved je s tem zavrnil navedbe predsednika komisije za nadzor javnih financ Andreja Vizjaka, da nadzorni svet tega primera sploh še ni obravnaval.

Medved je dejstvo, da si je za tako zahtevno zadevo treba vzeti dovolj časa podkrepil tudi z ravnanjem nadzornega sveta v zvezi z dokončanjem izgradnje predora Markovec na hitri cesti Koper - Izola. "Naše ravnanje pri dokončanju del pri gradnji predora Markovec, ko smo dali upravi Darsa dovolj časa, da z avstrijskim Alpine Bau doseže dogovor o dokončanju del, izkazalo za pametno," je še dejal Medved.

Odpravnina v višini šestkratnika osnovnega mesečnega plačila Točke o usodi uprave Darsa sicer ni na dnevnem redu sredine seje, a je v javnosti te dni zaokrožila informacija, da naj bi nadzorniki sejo skorajda zagotovo razširili s predlogom za nekrivdno razrešitev Duhovnikove. V primeru nekrivdne razrešitve ji pripada odpravnina, kot je opredeljena v pogodbi o zaposlitvi, in sicer v višini šestkratnika osnovnega mesečnega plačila. Duhovnikova bi v primeru nekrivdne razrešitve prejela slabih 50.000 evrov bruto. V upravi sta poleg Duhovnikove sicer še članica uprave Gordana Bošković in delavski direktor Alojz Ratajc.

Nadzorni svet Darsa se bo sicer v sredo seznanil tudi s poročilom o stanju in reševanju problematike na projektu Markovec, obravnaval pa bo tudi analizo poslovanja družbe v obdobju od januarja do novembra lani ter poslovni načrt Darsa za letos, so povedali na Darsu.

Ne spreglejte