Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 8. 2014,
10.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kolosej NLB

Sreda, 20. 8. 2014, 10.06

6 let, 7 mesecev

Na prodaj ljubljanski Kolosej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nova Ljubljanska banka (NLB) je kot hipotekarni upnik prek notarja objavila javno vabilo k oddaji zavezujoči ponudb za kompleks kinodvoran Kolosej v ljubljanskem BTC.

Izhodiščna cena znaša 7,78 milijona evrov, ponudbe pa notar Miro Košak zbira do vključno 24. oktobra. Kot kaže vabilo, objavljeno v časniku Dnevnik, je izhodiščna cena postavljena pri 70 odstotkih ocenjene vrednosti nepremičnine. Morebitni kupci morajo do roka za oddajo ponudb, 24. oktobra do 14. ure, na račun notarja plačati varščino v višini pet odstotkov izhodiščne cene, okoli 389.000 evrov.

Pogodba bo sklenjena novembra Na nepremičnini je v korist družbe BTC vknjižena predkupna pravica, ki učinkuje pred trenutkom, od katerega učinkuje notarska hipoteka, zaradi uveljavitve katere se izvaja ta notarska prodaja. Zato se bo prodajna pogodba s ponudnikom, ki bo uspel na javni dražbi, sklepala pod odložnim pogojem, da BTC ne bo uveljavil predkupne pravice, in pod razveznim pogojem, ki se bo uresničil, če bo BTC uveljavil to pravico.

Hipotekarni upnik bo prodajno pogodbo v obliki notarskega zapisa z izbranim najugodnejšim ponudnikom sklenil 7. novembra, izhaja iz vabila. Kinocentri Kolosej so v lasti družbe Kolosej, ki ima centre še v Mariboru in Kranju. Vodi jo Sergej Racman, ki je prek družbe Auctor investicije tudi večinski lastnik.

Racman posle v Koloseju predal Reit investicijam Konec junija so Finance poročale, da je kinodejavnost v ljubljanskem Koloseju prevzelo podjetje Reit investicije Franca Žmavca, saj nad podjetjem Kolosej zabavni centri visi izvršba banke Raiffeisen. Na kinovstopnicah v ljubljanskem Koloseju, ki jih je pred tem prodajalo podjetje Kolosej zabavni centri, se tako po novem pojavlja ime podjetja Reit investicije.

Nad družbo Kolosej zabavni centri visi izvršba zaradi zamud pri vračanju 3,7-milijonskega posojila, prav tako ima že dlje časa blokirane račune.

V Ljubljano prodira največji balkanski kinematograf Avstrijski Cineplexx, največji operater kinodvoran na Balkanu, in Kranjska investicijska družba Jožeta Anderliča načrtujeta šestmilijonsko naložbo v nov kinocenter v Ljubljani, pa so v začetku junija poročale Finance. Novi kinocenter naj bi imel sedem ali osem kinodvoran in 1.100 sedežev. Odprtje novega kinocentra naj bi prineslo okoli 25 novih zaposlitev.

Ne spreglejte