SiolNET. Posel danes Novice
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na portoroškem letališču avgusta z rekordnim prometom

0,03

termometer

Aerodrom Portorož
Na Aerodromu Portorož so avgusta imeli rekordnih 2.955 letalskih operacij. Foto: STA

Pretekli konec tedna je imelo portoroško letališče spet zelo visok letalski promet. Od petka do nedelje je bilo opravljenih kar 486 letalskih operacij, v slabih treh dneh pa je pristalo 175 letal. Prednjačili so predvsem avstrijski gostje, ki so v Portorož prileteli z zasebnimi letali. Prav tako so v avgustu izvedli rekordnih 2.955 letalskih operacij.

Gostje so na destinaciji v povprečju preživeli od dva do tri dni, kar pomeni dodano vrednost za širše turistično gospodarstvo. Letalski gostje so petični gostje, ki na turističnih destinacijah porabijo več denarja, so sporočili iz Aerodroma Portorož.

S portoroškega letališča so ob tej priložnosti opozorili, da je letališko osebje tudi tokrat imelo veliko težav pri parkiranju letal zaradi pomanjkanja asfaltiranih parkirnih površin.

Adria Airways Posel danes Začetek konca? Adria pred odvzemom dovoljenja za letenje.

Portoroško letališče potrebuje širitev in obnovo infrastrukture

Vodstvo podjetja sicer neprestano opozarja resorno ministrstvo za infrastrukturo, da je nujno potrebno pospešiti nerazumno dolge birokratske postopke, kar bi portoroškemu letališču končno omogočilo prepotrebno širitev ter obnovo trenutne premajhne in zastarele infrastrukture.

Aerodrom Portorož, ki je sicer pred časom pristal v večinski lasti srbskega poslovneža Miodraga Kostića, že leta opozarja na potrebo po podaljšanju vzletno-pristajalne steze ob dolgotrajnih postopkih priprave državnega prostorskega načrta zanjo.

Adria Airways Posel danes Revizorji: v Adrii zeva večdesetmilijonska luknja

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin