Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 5. 2011,
16.43

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

banka plače uprava

Sreda, 4. 5. 2011, 16.43

7 let, 2 meseca

Med bančniki najbolje plačan prvi mož Gorenjske banke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po doslej objavljenih letnih poročilih za lani je Gorazd Trček iz Gorenjske banke najbolje plačani predsednik uprave slovenskih bank, ugotavlja časnik Finance.

Plače večine najbolje plačanih članov in predsednikov uprav 14 od 20 slovenskih bank, ki so že objavile lanska poročila, so se lani v primerjavi z letom 2009 zvišale.

Trček je zaslužil skoraj pol milijona evrov Trček je kot prvi človek Gorenjske banke lani zaslužil 467.000 evrov in je tako glede na že objavljena letna poročila bank, ki imajo dovoljenje Banke Slovenije za opravljanje bančnih storitev, najbolje plačani predsednik uprave slovenske banke. Dobiček Gorenjske banke je lani sicer upadel za 38 odstotkov, še vedno pa je z 21,1 milijona evrov ob SKB najbolj dobičkonosna banka v Sloveniji.

Banka Koper oz. Ezio Salvai na drugem mestu Drugo najvišjo plačo ima predsednik uprave Banke Koper Ezio Salvai, ki je lani skupno prejel 417.000 evrov, kar je bilo ob 22 odstotkov manjšem dobičku za 12 odstotkov manj kot leto prej.

SKB banka na tretjem mestu

Glavni izvršni direktor najbolj dobičkonosne banke v Sloveniji SKB Andre-Marc Prudent ima tretjo najvišjo plačo v slovenskem bančnem prostoru. Njegovi skupni lanski prejemki so znašali 399.600 evrov in so v primerjavi z letom prej zrasli za 11 odstotkov.

Pajenkova je najbolje plačena bančnica Najbolje plačana bančnica je na skupnem šestem mestu prva dama Probanke Romana Pajenk. Lani je skupno prejela 320.500 evrov.

Božo Jašovič (NLB) le na 27. mestu Predsednik uprave največje slovenske banke, Nove Ljubljanske banke, Božo Jašovič je bil z lanskimi 167.000 evri prejemkov na 27. mestu najbolje plačanih članov in predsednikov uprav. NLB je minulo leto poslovala z 202 milijonoma evrov izgube, kar je daleč najslabše med vsemi slovenskimi bankami.

Kovačič je lani zaslužil 171.000 evrov Nekaj mest pred Jašovičem je Matjaž Kovačič, prvi človek druge največje banke, Nove Kreditne banke Maribor, ki je lani prejel nekaj več kot 171.000 evrov.

Ne spreglejte