SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Koronavirus ne škodi samo zdravju, ampak tudi finančnim trgom

Fortrade
Oglasno sporočilo

Pojav koronavirus pretresa velike svetovne borze, ko vlagatelji ocenjujejo vpliv in dolžino trenutne zdravstvene krize. Kitajsko najranljivejše gospodarstvo ni edino, ki čuti posledice.

Fortrade je za vse, ki jih zanima učenje trgovanja na svetovnem borznem trgu (tako imenovane pogodbe o finančnih razlikah CFD) in ki želijo vedeti več, pripravil brezplačen vodnik Trgovanje na svetovni borzi za začetnike. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prenesete prek spodnje povezave.


Brezplačni vodnik Trgovanje na svetovni borzi za začetnike prenesite tukaj.


Ameriška borza je še vedno blizu rekordno visokih mej. V takih situacijah vlagatelji potrebujejo zelo malo časa, da postanejo živčni, zato smo bili v zadnjih dneh priča padanju cen delnic. Borzni indeks Dow Jones je 31. januarja izgubil več kot 600 točk, kar je pomenilo največji padec cen delnic na Wall Streetu v zadnjih šestih mesecih. V tem obdobju so podjetja, kot so Walt Disney, Starbucks, Lufthansa, British Airways in Apple, sporočila, da zapirajo svoje prodajalne, začasno prekinjajo potovanja in drugače zmanjšujejo svoje delovanje na območjih, ki jih je prizadel virus. Na londonski borzi sta Rio Tinto in Glencore med največjimi poraženci zaradi strahov, da lahko povpraševanje po kovinah in mineralih na Kitajskem upade.

S šanghajske borze, ki se je odprla pozno po praznovanju lunarnega novega leta, je bilo izbrisanih skoraj 400 milijard dolarjev. Kitajska nacionalna banka je že vbrizgala dodatnih 1,2 milijarde juanov (prek 170 milijonov dolarjev) v kitajski bančni sistem, da bi spodbudila svoje gospodarstvo. Posledično se je juan znižal v primerjavi z drugimi valutami, zlasti v primerjavi z dolarjem. Avstralski in novozelandski dolar sta na drugi strani tudi padla, saj sta gospodarstvi obeh najbolj oddaljenih držav tesno povezani s Kitajsko, ki je njun največji trgovinski partner.

fortrade


Brezplačni vodnik Trgovanje na svetovni borzi za začetnike prenesite tukaj.


Medtem se poleg občasnih nihanj cena zlata še vedno približuje najvišjim ravnem od leta 2013. Tržno zlato je tradicionalno prevzelo vlogo finančne oaze, v katero vlagajo vlagatelji v času krize.

Z višanjem cene zlata pa je cena surove nafte pod velikim pritiskom. Samo nekaj tednov po pojavu koronavirusa se je povpraševanje po nafti na Kitajskem zmanjšalo za 20 odstotkov zaradi zaustavitev letalskih poletov, cestnega prometa in proizvodnje. Kitajska je največji svetovni uvoznik nafte, porabi 13 od vsakih 100 sodov, načrpanih po vsem svetu. Zmanjšanje kitajske potrošnje zelo vpliva na svetovno potrošnjo, kar vpliva na velika naftna podjetja.

Fortrade Ltd v Veliki Britaniji avtorizira in regulira FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

CFD-ji so kompleksni instrumenti in nosijo visoko raven tveganja borzne izgube denarja zaradi uporabe finančnega vzvoda. 74 odstotkov računov vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Morate razmisliti, ali razumete, kako deluje CFD, in ali si lahko privoščite veliko tveganje zaradi izgube denarja. Lahko izgubite ves denar, a ne več, kot imate na računu za trgovanje. Ti izdelki mogoče ne bodo primerni za vse stranke in zaradi tega morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa neodvisen nasvet. To ne predstavlja ne ponudbe, ne povpraševanja, ne transakcije glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejeme nobene odgovornosti za katerokoli uporabo teh komentarjev, niti za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Nobenega zagotovila ni glede točnosti ali popolnosti teh podatkov, zato vsaka oseba, ki ravna v skladu z njimi, to dela popolnoma na lastno odgovornost.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin