Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 10. 2019,
10.50

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,82

19

Natisni članek

Gorenje Hisense Ljubljana Velenje

Torek, 29. 10. 2019, 10.50

4 leta, 5 mesecev

Kitajci upravo Gorenja selijo v Ljubljano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,82

19

Gorenje Velenje | V Velenju bo po načrtih ostal samo še proizvodni del podjetja Gorenje. | Foto Ana Kovač

V Velenju bo po načrtih ostal samo še proizvodni del podjetja Gorenje.

Foto: Ana Kovač

V skupini Gorenje, ta je od lani v lasti kitajske korporacije Hisense, se nadaljujejo postopki integracije v globalno organizacijo in s tem preoblikovanja skupine. Tako je predvidena ločitev proizvodnega dela podjetja v Velenju od upravnega dela podjetja, ki bo imelo sedež v Ljubljani, kjer korporacija ustanavlja podjetje Hisense Europe.

Prilagoditev organizacijske strukture novemu poslovnemu okolju, znotraj katerega Gorenje deluje kot del korporacije Hisense, zahteva nadaljnjo optimizacijo učinkovitosti ter vitkejšo funkcijsko organizacijo skupine Gorenje, ki bo v celoti usklajena z organizacijo skupine Hisense, so danes sporočili iz Gorenja.

Gorenje
Novice Gorenje po prevzemu še kar tone, sindikalisti opozarjajo

Upravo podjetja bodo iz Velenja selili v Ljubljano

Sklepni koraki integracije po navedbah Gorenja zajemajo tudi ločitev proizvodnega dela Gorenja od upravnega dela podjetja, vzpostavitev skupnih regijskih servisnih in storitvenih centrov ter združevanje prodajnih poslovnih enot v tujini.

Gorenje je od lani v lasti kitajske korporacije Hisense. | Foto: Reuters Gorenje je od lani v lasti kitajske korporacije Hisense. Foto: Reuters

Korporacijske podporne funkcije za ves evropski del skupine Hisense bodo spadale pod podjetje Hisense Europe s sedežem v Ljubljani. Hisense bo s tem, kot je napovedal že ob prevzemu, v Sloveniji vzpostavil sedež upravljanja za vse svoje operacije v Evropi, medtem ko bo družba Gorenje obsegala le proizvodnjo v Velenju in hčerinske družbe.

Gorenje Velenje
Novice Gorenje zaposlilo dodatnih 125 delavcev, potrebovalo jih bo še 80

Zaposleni v upravi ne bodo več spadali pod Gorenje

Zaposleni, katerih delovna mesta so vezana na upravo, bodo v prihodnje zaposleni v podjetju Hisense Europe, kljub temu pa bodo nekatere funkcije ostale na lokaciji v Velenju, so sporočili iz Gorenja.

"Zaradi neugodnega položaja na trgu dela in težav s pridobivanjem ustreznega kadra bomo, da bi obdržali čim več delovnih mest, vzpostavili nekatere skupne funkcije tudi na lokaciji v Velenju ter jih organizirali kot skupne storitve in kompetenčne centre za vso Evropo oziroma skupino Hisense, te iste funkcije pa ukinili v drugih državah, kjer so z njimi povezani stroški višji," so zapisali v Gorenju.

Gorenje
Novice Hisense v prevzemni ponudbi pridobil 62 odstotkov Gorenja

Združevanje Gorenjevih in Hisensovih poslovno-prodajnih enot se nadaljuje

V družbi so ob tem dodatno pojasnili, da bodo konkretne spremembe glede števila in razporeditve delovnih mest jasne po tem, ko bodo naredili sistemizacijo na novem podjetju. Pred tem bodo pripravili tudi analizo delovnih mest v režiji, da ugotovijo, katera so korporativna, katera pa vezana na proizvodno lokacijo. "Potem se bomo glede na posamezne oddelke odločali, kako in kje bo katera funkcija organizirana," so napovedali. Informacijo o spremembah so danes predstavili tudi svetu delavcev, z načrti pa so seznanili tudi zaposlene.

Regijsko bodo organizirali tudi klicne centre, in sicer na štirih lokacijah za vso Evropo, prav tako pa bodo dokončali združevanje Gorenjevih in Hisensovih poslovno-prodajnih enot po posameznih trgih v Evropi in v nekdanjih sovjetskih republikah, ki bodo po posameznih trgih odslej tudi s pravnega vidika eno podjetje, so še navedli v Gorenju.

Ne spreglejte