Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2022,
17.30

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

17

Natisni članek

dizel bencin Hrvaška

Petek, 1. 7. 2022, 17.30

1 leto, 9 mesecev

Kaos na Hrvaškem: "V torek zapiramo bencinske črpalke"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

17

Gorivo dizel bencin bencinska črpalka | "Za zdaj z vsakim prodanim litrom bencina mi izgubimo 1,5 kune oziroma okoli 20 evrskih centov," trdijo mali naftni trgovci na Hrvaškem. | Foto Metka Prezelj

"Za zdaj z vsakim prodanim litrom bencina mi izgubimo 1,5 kune oziroma okoli 20 evrskih centov," trdijo mali naftni trgovci na Hrvaškem.

Foto: Metka Prezelj

"Če do torka vlada ne bo sprejela ukrepov, ki bodo omogočili normalno poslovanje, bomo zaprli bencinske črpalke," je danes dejal šef združenja hrvaških malih trgovcev naftnih derivatov Armando Miljavac.

"Ne vem, kaj naj rečem. Nismo srečni ob tem, vendar nam drugega ne preostane," je po poročanju Index.hr danes dejal Miljavac, ki predstavlja več deset majhnih trgovcev z naftnimi derivati. Tu upravljajo z več kot stotimi bencinskimi črpalkami po vsej državi. "Osem mesecev krvavimo. Izčrpali smo vse rezerve. Razlike v cenah so premajhne za normalno poslovanje," je poudaril Miljavac in dodal, da je večina podjetij pred stečajem. "Banke se nas izogibajo, za njih smo mi trupla," je stanje poslovnega okolja na Hrvaškem pojasnil Miljavac.

ina hrvaška bencin bencinska črpalka
Novice Vojna z draginjo: Hrvati kmalu po hrano in bencin na bone?

"Naša rešitev je zelo preprosta. Mi menimo, da ne moremo subvencionirati celotne populacije. Mi tudi plačujemo za gorivo gospoda, ki se vozi naokoli z gliserjem. Zato zahtevamo popolno liberalizacijo cen goriv in posebne bone, do katerih pa bodo upravičeni samo socialno ogroženi ljudje," je razložil Miljavac, ki je ob tem poudaril, da imajo mali trgovci z naftnimi derivati na Hrvaškem v lasti petino vseh bencinskih črpalk. In zaposlujejo več kot tisoč ljudi.

"Če bi vlada sprejela naš predlog, bomo preživeli vsaj do konca tega leta. Za zdaj z vsakim prodanim litrom bencina mi izgubimo 1,5 kune oziroma okoli 20 evrskih centov," je dodal Miljavac.

Novice Primerjali smo cene med Slovenijo in Hrvaško #video
Schengen meja
Novice Hrvaška in schengen: znano je, kdaj ne bo več kontrol na mejah
Ne spreglejte