Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksandar Mićić

Petek,
26. 2. 2016,
10.42

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Beograd Ljubljana Zoran Janković Miroslav Mišković

Petek, 26. 2. 2016, 10.42

7 let, 2 meseca

Janković se bori za Miškovićevih 250 milijonov evrov

Aleksandar Mićić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Župan Ljubljane Zoran Janković je na odprti sceni povabil Miroslava Miškovića, da preseli svoje podjetje Delta Holding v Ljubljano.

Na 25. obletnici podjetja Delta Holding, ki je v lasti enega najbogatejših Srbov Miroslava Miškovića, se je med gosti v Beogradu znašel tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Velikih proslav tega podjetja se ponavadi udeležijo visoki predstavniki srbskega politično-gospodarskega življenja. In okolice. Na 20. obletnici sta tako bila takratni srbski predsednik vlade Mirko Cvetković in predsednik Republike Srbske Milorad Dodik.

Janković proti Maliju

Kot poroča srbski tednik Vreme, je na proslavi 25-letnice Delta Holdinga, kamor so povabili 500 gostov, za glavno mizo, poleg lastnika Miroslava Miškovića, sedel ljubljanski župan Janković. Za isto mizo pa ni bilo srbskega predsednika vlade Aleksandra Vučića, saj je znano, da je Vučić svojo kampanjo proti tajkunom gradil ravno na primeru Mišković.

Ne glede na to pa je vseeno za isto mizo kot Mišković in Janković sedel tudi beograjski župan Siniša Mali, ki je postal župan Beograda s pomočjo vladajoče stranke in je v zelo dobrih odnosih z Vučićem.

Sodni procesi proti Miroslavu Miškoviću so trenutno v mirovanju, saj se Mišković sojenj ne udeležuje zaradi zdravstvenih težav. Srbski mediji pa so hitro opazili, da je na Deltini proslavi Mišković cel večer nazdravljal z žganimi pijačami.

Miškovića nočejo, 250 milijonov evrov hočejo

Čeprav šef srbske vlade v svoji bližini noče Miškovića, pa se očitno beograjski župan ne misli kar tako odreči 250 milijonom evrov, kolikor jih načrtuje Mišković vložiti v svoje projekte v Beogradu. In s tem dati osem tisoč ljudem službe. Gradil naj bi novi trgovski center, hotel in novo poslovno stavbo.

Problem za Miškovića pa je, da so se, verjetno zaradi ne preveč ljubečega odnosa med njim in Vučićem, projekti ustavili. To dejstvo je Janković na gala večerji kar na odprti sceni pred vsemi gosti poskušal obrniti sebi v prid in po poročanju tednika Vreme v svojem govoru Miškoviću ponudil, da sedež družbe prenese kar v Ljubljano.

Dva trgovska centra prodal za več kot 200 milijonov evrov

Spomnimo, da je Mišković pred kratkim prodal dva svoja trgovska centra "Delta city" v Beogradu in Podgorici za več kot 200 milijonov evrov. Mišković v Ljubljani že gradi luksuzni hotel, v katerega naj bi vložil blizu 40 milijonov evrov.

Župana smo vprašali, ali držijo navedbe srbskega tednika: "V svojem nagovoru je izrazil veselje, da je Delta Holding začela graditi prvi hotel s petimi zvezdicami v Ljubljani, ki bo tako v naše mesto privabil še več obiskovalcev. Ob tem je dejal, da ne bi imel nič proti, če bi tako uspešna poslovna družba svoj sedež preselila v Ljubljano," so nam povabilo Miškovića potrdili v službi za odnose z javnostmi MO Ljubljana.

O tem, kaj bi Miškoviću lahko župan in Ljubljana ponudila in ali je imel v mislih kakšne konkretne projekte, pa so nam iz službe za odnose z javnostmi sporočili: "Ni potrebe, da bi župan gospodu Miškoviću karkoli ponujal in ga prepričeval. Izkušen in uspešen gospodarstvenik, kar gospod Mišković nedvomno je, sam prepozna in oceni dobre poslovne priložnosti in se odloča glede na to."

Ne spreglejte