Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 1. 2016,
13.21

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Mercator Izrael

Četrtek, 21. 1. 2016, 13.21

7 let, 2 meseca

Izraelci zanikajo politične pritiske na Slovenijo zaradi Mercatorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ministrstvo za zunanje zadeve domnevnega umika izraelskih izdelkov s polic Mercatorja ne želi komentirati.

Izrael se je odločil za politični pritisk na Slovenijo, saj naj bi Mercator s svojih trgovinskih polic umaknil izraelske izdelke in pridelke, so v sredo poročali nekateri slovenski mediji, ki so se sklicevali na pisanje izraelskih.

Mercator se je uklonil pritiskom mednarodnega propalestinskega gibanja BDS (bojkot, dezinvesticije, sankcije) in umaknil izraelske izdelke s svojih trgovskih polic, so pisali mediji v Izraelu. Izraelski mediji so tudi zapisali, da je lastnik Mercatorja slovenska država. Agrokorja in z njim povezanih družb kot lastnikov 98 odstotkov Mercatorja izraelski mediji niso omenjali.

Izraelci: Omenjena težava ne obstaja Posledica poteze Mercatorja je bil po poročanju izraelskih medijev tudi poziv na zagovor slovenskemu veleposlaniku v Izraelu, obenem pa naj bi tudi izraelski veleposlanik Šmuel Meirom v kratkem predstavil izraelsko stališče slovenskemu zunanjemu ministrstvu in vodstvu Mercatorja.

"Seznanjeni smo s poročanjem izraelskih in slovenskih medijev, a poudarjamo, da to ne ustreza resnici," so nam na vprašanje, ali glede omenjene teme poteka kakšna diplomatska komunikacija med državama Izrael in Slovenija in kakšno je uradno stališče Izraela o tej temi, odgovorili z oddelka za Slovenijo pri izraelskem veleposlaništvu na Dunaju. Zapisali so še: "Omenjena težava ne obstaja, prav tako ni nobenih pritožb."

Mercator se prilagaja aktualnim tržnim razmeram "MZZ domnevnega umika izdelkov s polic zasebnega podjetja ne komentira. Če navedbe izraelskih medijev držijo, jih morda lahko potrdi Mercator sam," so pojasnili na našem ministrstvu za zunanje zadeve.

"Mercator se v skladu z dobro poslovno prakso pri poslovanju prilagaja aktualnim tržnim razmeram, stalno išče optimalne nabavne vire in dobavitelje ter spoštuje uredbe o navedbi porekla izdelkov. Vsakršne drugačne trditve so neosnovane in neresnične," pa so za RTV Slovenija povedali v Mercatorju.

Ne spreglejte