SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Intereuropa lani z 39,2 milijona evrov izgube

3

termometer

 | Foto:
Koncern Intereuropa je v letu 2010 ustvaril 190,6 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je podobno kot leto prej. Čista izguba je znašala 39,2 milijona evrov.

V koprskem logističnem podjetju so po torkovi seji nadzornikov dodali, da je koncern lani dosegel pozitivne premike na vseh ključnih področjih. Leto je minilo v znamenju prilagajanja strukture družb visokemu padcu prometa v letu 2009, finančne konsolidacije in odprodaje premoženja z namenom zagotavljanja finančne stabilnosti matične družbe in koncerna kot celote. S pomočjo dezinvestiranja je koncern v lanskem letu uspel znižati zadolženost za 18,3 milijona evrov in tako zmanjšal izpostavljenost do bank.

Izguba iz poslovanja koncerna je v letu 2010 znašala 27,2 milijona evrov, na kar so po pojasnilih vodstva bistveno vplivali visoki prevrednotovalni poslovni odhodki zaradi izkazovanja sredstev po pošteni vrednosti in s tem povezanih slabitev nepremičnin. Brez tega bi dobiček iz poslovanja znašal 7,5 milijona evrov.

Rast prodaje na področju kopenskega prometa Najuspešnejše z vidika dosežene rasti prodaje je bilo lani poslovno področje kopenskega prometa, ki je doseglo za kar 11 odstotkov višje prihodke od prodaje v primerjavi z letom 2009. Na poslovnih področjih interkontinentalni promet in logistične rešitve prodajnih rezultatov iz leta 2009 niso uspeli doseči.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin