Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
19. 2. 2019,
12.34

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

4

Natisni članek

Ljubljana MOL trgovina BTC City Ljubljana IKEA

Torek, 19. 2. 2019, 12.34

5 let, 1 mesec

Ikea bo zaprosila za gradbeno dovoljenje, kmalu začetek gradnje

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

4

Ikea | Foto Elea iC

Foto: Elea iC

V družbi Ikea pozdravljajo včerajšnjo odločitev ljubljanskih mestnih svetnikov za spremembo občinskega prostorskega načrta v ljubljanskem BTC. Ta jim omogoča začetek gradnje svoje prve trgovine v Sloveniji. Za gradbeno dovoljenje nameravajo zaprositi že v kratkem, gradnjo trgovine pa začeti takoj, ko bo to mogoče. Napovedujejo, da bi vrata prvim kupcem lahko odprli že prihodnje leto.

"Z odločitvijo glede pobude smo zelo zadovoljni. Mestnim oblastem se zahvaljujemo za njihova prizadevanja pri premagovanju izzivov, s katerimi smo se soočili. Ker želimo cenovno dostopne pohištvene izdelke in rešitve za opremo doma kar najhitreje omogočiti čim širšemu krogu ljudi v Sloveniji, nameravamo za gradbeno dovoljenje zaprositi že v kratkem ter gradnjo trgovine začeti takoj, ko bo to mogoče," je v sporočilu za javnost izpostavil Vladislav Lalić, regionalni direktor za nepremičnine in razvoj v družbi Ikea SEE.

Ikea
Novice Mestni svetniki Ikei olajšali prihod v Ljubljano

Sprememba občinskega prostorskega načrta (OPN) je težave z razlastitvijo zemljišča zaobšla z odstranitvijo pogoja, ki za pridobitev uporabnega dovoljenja trgovine Ikea narekuje dokončano celotno javno dostopno cesto do trgovine, poudarjajo v Ikei.

Javna cesta bo po novem zgrajena v dveh fazah, v celoti pa bo dokončana, ko bo Mestni občini Ljubljana (MOL) uspelo pridobiti vsa potrebna zemljišča. Prometna študija družbe Ikea je namreč pokazala, da predlagana sprememba OPN ne bo imela negativnih posledic za prometni tok na tem območju, saj se bo promet enakovredno porazdelil na preostale štiri dostopne točke do trgovine Ikea.

Ikea
Novice Tako bo videti ljubljanska Ikea #foto

Ikea načrtuje, da bo svoja vrata prvim kupcem lahko odprla že leta 2020, so še sporočili.

Investicija v novo trgovino je vredna 80 milijonov evrov. Omogočila bo okoli 300 novih delovnih mest, razprostirala pa se bo na približno 30 tisoč kvadratnih metrih površin.

Vladislav Lalić, Zoran Janković
Novice Ikea z novo napovedjo: Trgovino v Ljubljani odpiramo leta 2020
Ne spreglejte