SiolNET. Posel danes Novice
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hotel Šumi bodo upravljali Španci

0,10

termometer

Center Šumi
Foto: Šumi Center

Hotel v nastajajočem centru Šumi v Ljubljani bo upravljala španska hotelska veriga Barcelo Hotel Group. V Ljubljani bodo odprli hotel pod blagovno znamko Occidental Hotels & Resorts, ki predstavlja štirizvezdični poslovni hotel. Hotel bo imel 151 sob, restavracijo in bar, pod njim pa bo parkirna hiša.

Kot so danes sporočili iz družbe Brtprule, lastnice hotelskega dela centra Šumi, je Barcelo Hotel Group del holdinga Barcelo Group, ki velja za drugo največjo hotelsko verigo v Španiji in 31. na svetu. Trenutno upravlja 251 hotelov po vsem svetu, ki so kategorizirani kot štiri- ali petzvezdični. Holding tako upravlja več kot 55 tisoč sob v 22 državah sveta.

Direktor za razvoj v Barcelo Hotel Group Jaume Buxo je vstop hotelske verige na slovenski trg označil za velik uspeh. Hitro razvijajoči se slovenski turizem in strateški položaj sta po njegovem mnenju odlični izhodišči za uspeh, s katerim želijo tvorno prispevati k potrebam in posebnostim slovenskega turizma. Njihovi hoteli so namreč zasnovani individualno ter temeljijo na lokalnih zgodbah, oblikovanju in kulturnih posebnostih vsakega hotela posebej.

Kolaž hoteli Posel danes Na dobrih 100 metrih štirje novi hoteli v Ljubljani?

Kot so dodali v Brtprule, je zanimanje za projekt pokazalo veliko mednarodno priznanih hotelskih verig.

Odprtje hotela je predvideno za maj 2021. Poleg hotela bo v centru Šumi, ki ga gradi družba Šumijev kvart, zraslo tudi 96 stanovanj. Na voljo bodo od dve- do petsobna velikosti od 60 do 165 kvadratnih metrov.

V pritličju in delu prve kleti centra bo trgovsko-gostinski program. Na voljo bodo prostori v velikosti od 200 do 400 kvadratnih metrov.

Dom Šumi: nekoč tovarna, nato kultni lokal, v prihodnosti luksuzna stanovanja (foto)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin