Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 1. 2013,
16.49

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Francois Hollande

Torek, 1. 1. 2013, 16.49

7 let, 2 meseca

Hollande obljubil, da si bo še naprej prizadeval obdavčiti premožnejše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Francoski predsednik Hollande je s predlogom zakona o davku na premožnejše dvignil precej prahu, v svojem novoletnem nagovoru pa je napovedal, da sanj o njem še ni popolnoma zavrgel.

Francoski predsednik Francois Hollande je v novoletnem nagovoru povedal, da ne bo obupal nad zakonom, s katerim bi zvišal davek na dohodek, ki bi se nanašal le na tiste, ki zaslužijo več kot milijon evrov na leto. Obljubil je, da bo predlog zakona ustrezno spremenjen tako, da ga bo potrdila ustavodajna skupščina, ki je njegov prvi predlog sicer pred kratkim zavrnila.

Cilj zakona ostaja enak Hollande je glede tega še povedal, da bo predlog zakona rahlo spremenjen, njegov cilj pa bo ostal enak. Prepričan je namreč, da morajo tisti, ki veliko zaslužijo, pomagati Franciji pri zmanjševanju proračunskega primanjkljaja, s čimer je povezan tudi izhod iz krize.

Njegov predlog zakona je sicer razjezil nekatere francoske poslovneže, ki so prepričani, da bo takšen zakon poslovneže odvrnil od novih investicij in oblikovanja premoženja. Nekatere premožnejše Francoze, kot je na primer igralec Gerard Depardieu, pa je že prisilil, da si bodo poiskali stalno prebivališče izven Francije. Med prioritetami spada tudi zmanjševanje nezaposlenosti V nagovoru je tudi obljubil, da se bo močno potrdil zmanjšati nezaposlenost. V Franciji je po poročanju BBC-ja brez dela že tri milijone ljudi, zaradi česar se je Hollande zavzel, da bo poskušal zajeziti naraščanje nezaposlenosti.

Hollande je sicer bil tarča ostrih kritik, saj po mnenju nekaterih ni odločen voditelj, kar se ne nazadnje kaže tudi v javnomnenjskih anketah, ki merijo priljubljenost. Ta od maja, ko je prevzel predsedniški stolček, vztrajno pada. Hollande se zaveda, da imajo državljani pomisleke o njegovem vodenju, vendar še vedno ostaja prepričan, da bo Francija iz gospodarske krize izšla še močnejša. "Določili smo prioritete – zaposlitev, konkurenčnost in gospodarska rast. Od tega ne bomo odstopili. V tem leži prihodnost Francije," je povedal Hollande.

Ne spreglejte