SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

GGM grozi odpoved pogodbe zaradi nesposobnosti

4

termometer

 | Foto:
"S tem ko je Gašpar Mišič začel opravljati delo šefa Luke Koper, nastopi domneva vzpostavitve pogodbe o njegovi zaposlitvi. Tudi pogodbo, ki ni podpisana, se da odpovedati," trdi pravnik Ivan Kukar.

Delničarji Luke Koper so na izredni skupščini sprejeli spremembe statuta družbe, ki določajo, da mora imeti predsednik uprave univerzitetno izobrazbo. Aktualni vodja Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič je po izobrazbi diplomirani inženir navtike, kar ni univerzitetna stopnja izobrazbe.

Bodo GGM odpovedali pogodbo, ki je sploh še ni sklenil? Pravnik Ivan Kukar meni, da predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič v trenutku, ko bo sprememba statuta vpisana v sodni register, ne bo več izpolnjeval pogojev za predsednika uprave, kar pomeni, da mu bo imela družba pravico iz razloga nesposobnosti podati odpoved pogodbe o zaposlitvi, pri tem pa mu bodo verjetno morali plačati odpravnino.

A zadeva ni tako preprosta, saj Gašpar Mišič sploh nima sklenjene pogodbe o zaposlitvi. "S tem ko je začel opravljati delo, nastopi domneva vzpostavitve pogodbe. Tudi to se da. Tudi pogodbo, ki ni podpisana, se da odpovedati," nam je pojasnil.

GGM ni delal na črno "To je zelo neprofesionalno. Še preden predsednik uprave nastopi funkcijo, se spodobi, da se z njim dogovorijo pogoji opravljanja dela, plača, odpovedni rok, dopust. To je nekaj samoumevnega. To bi morali obravnavati skupaj z njegovim imenovanjem," je še dejal glede Gašpar Mišičevega dela brez pogodbe.

Je Gašpar Mišič torej delal na črno? "Ne. Je pa res, da je Luka v prekršku, ker nima sklenjene pogodbe o zaposlitvi. Delo na črno je nelegalno delo, tukaj pa mu tega ne moremo očitati, ker ima sklep nadzornega sveta o imenovanju. Problem je, ker nima podpisane pogodbe," odgovarja Kukar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin