Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 1. 2011,
15.22

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 25. 1. 2011, 15.22

7 let, 2 meseca

Fructal najboljša blagovna znamka 2010 po izboru potrošnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Društvo potrošnikov za rangiranje in definiranje blagovnih in storitvenih znamk si.Brand je razglasilo lestvico 50 najboljših slovenskih blagovnih znamk.

Na vrh lestvice so se uvrstile blagovne znamke Fructal, Paloma in Radenska. V prvo deseterico so se uvrstile še blagovne znamke Gorenjka, Kras, 1001 cvet, Oaza, Jub, Elan in Slovenske železnice.

"Odličen projekt, ki bi ga bilo dobro nadaljevati" Prvi mož Fructala Drago Kavšek je ob razglasitvi izrazil zadovoljstvo, da je Fructal v tako ugledni družbi blagovnih znamk osvojil prvo mesto. Po njegovi oceni gre za odličen projekt, ki bi ga bilo dobro nadaljevati tudi v prihodnje in tudi izven meja Slovenije.

V raziskavi so sodelovale slovenske korporativne in posamične blagovne in storitvene znamke, ki so registrirane pri Uradu RS za intelektualno lastnino ali drugih mednarodnih organizacijah.

V raziskavi je sodelovalo 1056 potrošnikov Raziskava je potekala med 15. junijem in 23. decembrom lani. V njej je sodelovalo 1056 potrošnikov iz vse Slovenije v starostni skupini med 15 in 65 leti. Potrošniki so v anketi odgovarjali na vprašanja o zavedanju, priljubljenosti, prepoznavnosti, všečnosti in uporabnosti blagovnih in storitvenih znamk.

Društvo se je za projekt odločilo po tem, ko je ugotovilo, da oba mednarodna projekta razvrščanja blagovnih znamk - Superbrands in Trusted Brands - temeljita le na mnenju določene ciljne skupine, v prvem primeru na mnenju izbrane strokovne komisije, v drugem pa bralcev revije Readers Digest.

Pravica do enoletne uporabe znaka si.Brand 2011 Blagovne in storitvene znamke, ki so se uvrstile na lestvico si.Brand TOP50 za leto 2010, prejmejo tudi ekskluzivo pravico do enoletne uporabe znaka si.Brand 2011, ki ga lahko brezplačno uporabljajo in komunicirajo.

Društvo si.Brand, ki se bo kmalu preimenovalo v Društvo potrošnikov za izvajanje potrošniških raziskav, bo projekt izbora najboljših blagovnih znamk izvedlo tudi letos. V njem bo sodelovalo 65 blagovnih znamk, tudi tuje, med drugim Coca Cola, Adidas, Facebook, Samsung in Nokia.

Ne spreglejte