SiolNET. Posel danes Novice
2,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

EBRD znova postala solastnica NLB

2,22

termometer

NLB
Foto: STA

Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) je kupila 6,25 odstotka NLB. EBRD je med letoma 2002 in 2008 že bila solastnica naše največje banke.

"To je velik in dobrodošel trenutek v razvoju NLB in slovenskega bančnega sektorja," je novico pospremila Lucyna Stanczak-Wuczynska, direktorica EBRD, pristojna za finančne institucije in banke v EU.

EBRD: Privatizacija banke bo koristila strankam

"Korak, ki ga je z uspešno izvedbo IPO naredila banka k zasebnemu lastništvu, kaže na njeno uspešno prestrukturiranje in okrevanje. To bo krepilo njeno poslovanje in rast, kar bo prineslo koristi njenim strankam," je dodala.

NLB Novice Strokovnjaki o ceni NLB: Zelo slabo

Cena za delnico NLB je v postopku prve javne ponudbe delnic (IPO) postavljena pri 51,50 evra, torej na spodnji meji cenovnega razpona, določenega med 51,50 in 66 evrov. Država bo v tem postopku prodala 59,1 odstotka delnic NLB, s čimer bo iztržila nekaj manj kot 609 milijonov evrov.

Luka Mesec Levica Posel danes Mesec o NLB: To ni prodaja, to je kraja. LMŠ zahteva odgovore SDH

Minimalna velikost posla določena pri 130 tisoč evrih

Ljubljanska borza je medtem danes objavila napoved, da bo NLB v sredo pod imenom NLBR na borzo uvrstila 20 milijonov delnic, ki bodo kotirale v prvi kotaciji.

Minimalna velikost posla s svežnji je določena pri 130 tisoč evrih. Prvi referenčni tečaj znaša 51,50 evra oziroma pri postavljeni ceni za delnico v prvi javni prodaji delnic (IPO).

NLB banka Posel danes Kdo je največji kupec delnic NLB

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin