Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 9. 2011,
11.30

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 13. 9. 2011, 11.30

7 let, 2 meseca

Družba Aerodrom Maribor ocenjena na 675.000 evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Upniški odbor Prevent Globala v stečaju je na avgustovski seji potrdil prodajo nekaterih nepremičnin in poslovnih deležev v več podjetjih.

Kot je razvidno iz zapisnika seje upniškega odbora, je ta potrdil prodajo 100-odstotnega poslovnega deleža družbe Aerodrom Maribor na javni dražbi po izklicni ceni 675.000 evrov. Upnik z ločitveno pravico je v primeru prodaje poslovenga deleža aerodroma družba Eurocity. Stečajni upravitelj Prevent Globala Boris Kastivnik za dodatne informacije v zvezi z načrtovano prodajo poslovnega deleža v Aerodromu Maribor in drugih družbah ni dosegljiv. Za zdaj tako še ni znano, kdaj bo potekala javna dražba za nakup družbe Aerodrom Maribor. Kastivnik: Letališče ima perspektivo Je pa Kastivnik v pogovoru za Večer v začetku avgusta glede prodaje aerodroma dejal, da je cenitev bila opravljena in da "rezultat ni posebno razveseljiv". Vseeno je menil, da ima letališče visoko vrednost, ki se kaže tudi v koncesiji z državo. "Moj namen je poskus prodaje do konca leta, a tudi tu bomo zavezani sporazumom o varovanju podatkov. Glede na razgovore menim, da letališče ima perspektivo," je dejal Kastivnik.

Potrdili tudi prodajo družbe Prevent AFC Upniški odbor je na avgustovski seji potrdil tudi prodajo 100-odstotnega poslovnega deleža družbe Prevent AFC z javno dražbo po izklicni ceni v višini 495.000 evrov, pri čemer je upnik z ločitveno pravico podjetje Eurocity.

Prav tako se bo na javni dražbi prodajal 79,89-odstotni delež v družbi Prevent TRO po izklicni ceni 1,35 milijona evrov, pri čemer upnika z zavarovanimi terjatvami ni.

Prva dražba je bila neuspešna Potem ko na prvi javni dražbi 23. junija letos ni bilo interesenta za nakup 95-odstotnega poslovnega deleža v podjetju Prevent Thierry Brasil po izklicni ceni 4,85 milijona evrov brez davkov in prispevkov, je upniški odbor na avgustovski seji potrdil prodajo tega poslovnega deleža z razpisom nezavezujočega zbiranja ponudb z možnostjo neposrednih pogajanj.

Neuspešna je bila tudi prva javna dražba za prodajo proizvodne hale v Radljah ob Dravi po izklicni ceni 2,8 milijona evrov, ki je bila 19. avgusta. Upniški odbor je zato potrdil prodajo te nepremičnine, ki jo ima v najemu družba Boxmark Leather, na drugi javni dražbi po izklicni ceni 2,1 milijona evrov. Upnik z ločitveno pravico je v tem primeru Banka Celje.

Na javni dražbi tudi nepremičnine Kolinske Z javno dražbo bo stečajni upravitelj prodajal tudi nepremičnine na lokaciji Kolinske po izklicni ceni 934.000 evrov, pri čemer je upnik z ločitveno pravico prav tako Banka Celje.

Nepremičnina v Mislinji je ocenjene na 870.000 evrov in se bo prodajala z javno dražbo, pri čemer je upnik z ločitveno pravico LHB Internationale Handelsbank AG.

Ne spreglejte