Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 3. 2021,
17.37

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

4

Natisni članek

nadzor 2TDK Kolektor drugi tir

Ponedeljek, 29. 3. 2021, 17.37

2 leti, 2 meseca

Drugi tir: 2TDK razveljavil izbor izvajalca supernadzora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

4

drugi tir  Urad vlade za komuniciranje | V družbi 2TDK so razveljavili odločitev o izboru izvajalca supernadzora pri gradnji drugega tira. | Foto Urad vlade za komuniciranje

V družbi 2TDK so razveljavili odločitev o izboru izvajalca supernadzora pri gradnji drugega tira.

Foto: Urad vlade za komuniciranje

Družba 2TDK je razveljavila odločitev v postopku oddaje javnega naročila za investicijski supernadzor pri gradnji drugega tira med Divačo in Koprom. Kot so danes sporočili iz družbe, bodo pridobili dodatno pravno mnenje, v najkrajšem času pa bodo opravili dodatno presojo ponudbe in se nato odločili na podlagi ugotovitev.

Kot so zapisali v projektnem podjetju 2TDK, je odločitev uprave o razveljavitvi danes potrdil nadzorni svet. "V 2TDK, ki izkazuje vso potrebno skrbnost pri vodenju projekta drugi tir, bomo pridobili dodatno pravno mnenje, v najkrajšem času opravili dodatno presojo ponudbe in na podlagi ugotovitev sprejeli ustrezno odločitev," so zapisali.

Uprava je za investicijski supernadzor izbrala ormoško podjetje Mind inženiring, ki je storitev ponudilo za 1,845 milijona evrov brez davka na dodano vrednost. Vendar pa je to podjetje, ki se je tudi edino prijavilo na mednarodni razpis, po poročanju medijev majhna družba z le dvema zaposlenima.

Stojan Petrič
Novice Strabag se je pritožil nad izbiro Kolektorja za gradnjo drugega tira

Ormoško podjetje poslovno sodelovalo s Kolektorjem

Mind inženiring sicer supernadzora ne bo izvajal sam, a tudi pregled sodelujočih podjetij po navedbah medijev kaže, da gre po večini za samostojne podjetnike brez mednarodnih izkušenj. Niti eno podjetje nima več kot pet zaposlenih, skupaj pa v letu dni ne dosežejo niti milijona evrov prihodkov.

Sporno bi lahko bilo tudi to, da je direktor Mind inženiringa nekoč delal tako na direkciji za infrastrukturo kot v državni družbi za upravljanje investicij DRI, Mind inženiring pa bo zdaj nadzoroval DRI. Poleg tega je Mind inženiring do maja lani poslovno sodeloval s Kolektorjem, izbranim graditeljem drugega tira, poroča STA.

drugi tir
Novice Za istrski odsek drugega tira ponudbo oddal le konzorcij Kolektorja CPG
Ne spreglejte