SiolNET. Posel danes Novice
0,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kolaps največjega v Evropi: BA prenehal prodajati vozovnice za lete s Heathrowa.

0,45

termometer

British Airways | British Airways je prodajo letalskih vozovnic za notranje in evropske lete prekinil v ponedeljek. Pred tem se je na omejitev na Heathrowu odzval z odpovedjo 10.300 letov, kar bo prizadelo milijon potnikov. | Foto: Reuters
British Airways je prodajo letalskih vozovnic za notranje in evropske lete prekinil v ponedeljek. Pred tem se je na omejitev na Heathrowu odzval z odpovedjo 10.300 letov, kar bo prizadelo milijon potnikov. Foto: Reuters

Letalski prevoznik British Airways je prekinil prodajo vozovnic za lete na kratkih razdaljah z londonskega letališča Heathrow, ki je med poletjem uvedlo največje dovoljeno dnevno število potnikov. Prekinitev prodaje naj bi trajala vsaj teden dni, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Heathrow je sicer največje letališče v Evropi in tretje na svetu po številu potnikov.

British Airways je prodajo letalskih vozovnic za notranje in evropske lete prekinil v ponedeljek. Pred tem se je na omejitev na Heathrowu odzval z odpovedjo 10.300 letov, kar bo prizadelo milijon potnikov.

Ker se sektor ob visokem povpraševanju in pomanjkanju osebja sooča s težavami, je letališče določilo, da bo med 12. julijem in 11. septembrom iz zahodnega Londona lahko dnevno odletelo največ 100 tisoč potnikov.

To je med letalskimi družbami sprožilo številne kritike, ob potezi British Airwaysa so se podražili leti konkurenčnih letalskih družb.

Lufthansa, letalo Novice Stavka prizemljila Lufthansina letala, odpovedali tudi polete z Brnika Letalo zasilni pristanek Avtomoto Z letalom zasilno pristal na avtocesti #video Pravice-letalski-potnik-pravnik-na-dlani Trendi Pogosto letite? Preverite svoje pravice v primeru odpovedi ali zamude poleta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin