SiolNET. Posel danes Novice
0,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Delovna inšpekcija pritrdila odpuščenima sindikalistoma

0,78

termometer

smetarji
Fotografija je simbolična.

Potem ko sta predsednik in podpredsednik Sindikata VIR Prodnik Tomaž Ličen in Blaž Jazbec, ki se znotraj Komunalnega podjetja Prodnik zavzemata za zaposlitev agencijskih delavcev, pretekli teden ostala brez službe, sta danes sporočila, da je delovna inšpekcija odločila, da se zadrži učinkovanje prenehanja delovnega razmerja.

Sindikat VIR Prodnik je bil ustanovljen januarja letos in šteje 22 članov. Ustanovljen je bil s ciljem urediti nepravilnosti glede agencijskega dela v podjetju. Komunalno podjetje Prodnik ima namreč prek agencije za posredovanje dela Kariera najetih nekaj manj kot 30 agencijskih delavcev, enega od njih že več kot 20 let, vsem pa naj bi bile kršene številne pravice, piše STA.

V podjetju, tako pred časom Jazbec za STA, za njihove pozive niso imeli posluha, direktor Marko Fatur pa naj bi dobro sodeloval s "starim" sindikatom, na čelu katerega je že leta Boštjan Novak. Prav ta po Jazbečevih besedah že ves čas žuga, "da bo direktor odpustil vsakega, ki se bo vpisal v sindikat VIR Prodnik". To naj bi se tudi zgodilo; v Prodniku so namreč odpustili tri agencijske delavce.

Tudi sicer naj bi bil strah pred izpostavljanjem zaposlenih velik, saj naj bi v podjetju obračunali z vsakomer, ki bi si denimo dovolil o dogajanju spregovoriti v medijih, še piše STA.

smetarji Novice Odpuščena sindikalista opozarjata na ignoranco državnih institucij

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin