Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 5. 2011,
14.27

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 3. 5. 2011, 14.27

7 let, 2 meseca

Delničarji Hita izvolili nova člana nadzornega sveta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Delničarji novogoriške igralniške družbe Hit so na skupščini imenovali nova člana nadzornega sveta. Ireno Uršič, ki je odstopila septembra lani, je zamenjal Andrej Cetinski.

Delničarji so se na skupščini, na kateri je bilo prisotnih 91,77 odstotka delničarjev z glasovalno pravico, najprej seznanili z odstopno izjavo članice nadzornega sveta Irene Uršič, ki jo je podala 16. septembra lani. Na njeno mesto so kot predstavnika Slovenske odškodninske družbe izvolili novega člana nadzornega sveta Andreja Cetinskega, ki je štiriletni mandat nastopil z današnjim dnem. Skupščina je nato odpoklicala predstavnika lokalne skupnosti v nadzornem svetu Andreja Miško in na njegovo mesto izvolila Marina Furlana. Miška: To je bila politična odločitev Andrej Miška, ki je odstopil na željo novogoriškega župana Mateja Arčona, županove odločitve o zamenjavi nadzornika ni želel komentirati. Dejal je le, da je bila to politična odločitev glede na njegovo dobro delo v preteklosti.

Novogoriški župan Matej Arčon pa je pojasnil, da sta se z Miško ob nastopu njegovega županskega mandata dogovorila za odstop s funkcije člana nadzornega sveta Hita. "Najin dogovor je spoštoval, saj je razumel, da ima vsak župan pravico izbrati take sodelavce, ki jim zaupa," je dejal Arčon. S svojo odločitvijo o zamenjavi člana nadzornega sveta Hita, ki bo zastopal lokalne interese, je seznanil tudi druge delničarje, župane občin s Hitovimi igralnicami in novogoriški mestni svet.

Občina za spremembo zakona o igrah na srečo Arčon je še poudaril, da se bo novogoriška mestna občina zavzemala za ponovno spremembo zakona o igrah na srečo, saj le-ta ne predvideva več, da morajo lokalne skupnosti imenovati svojega predstavnika v nadzorni svet. "Kaj lahko bi se tako zgodilo, da bi nas predstavniki večinskega lastnika, to je države, tako preglasovali in bi ostali brez svojega nadzornika," je še dejal Arčon.

Leta 2010 več kot 150 milijonov evrov prihodkov Novogoriški Hit, v katerem letos poteka drugo izmed treh let sanacije, je v letu 2010 ustvaril več kot 150 milijonov evrov prihodkov ter znižal stroške za 22 odstotkov. Kljub temu pa so v Hitu zabeležili 14,2 milijona evrov izgube, brez upoštevanja slabitev ter izplačanih odpravnin pa bi novogoriška družba leta 2010 poslovala z minimalnim dobičkom.

v letošnjem prvem četrtletju je družba ustvarila 41,7 milijona evrov bruto prihodkov in 800.000 evrov dobička. Pozitivno je v prvem četrtletju poslovala tudi celotna skupina Hit, ki je v prvih dveh mesecih zabeležila 1,6 milijona evrov dobička, kar je bistveno bolje od planiranega.

V Hitu zadovoljni z obiskom igralnic V Hitu so zadovoljni tudi z obiskom njihovih igralnic in zabaviščnih centrov. Samo med velikonočnimi in prvomajskimi prazniki jih je obiskalo okrog 35.000 gostov. To je sicer nekaj odstotkov manj kot v enakem obdobju lani, vendar je bilo to pričakovano, je povedala Katja Kogej iz kabineta predsednika uprave Hita. "Razlog je namreč v prekrivanju enega izmed italijanskih praznikov z velikonočnim ponedeljkom, kar za nas pomeni en dobro obiskan dan manj," je dejala Kogejeva.

Ne spreglejte