Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 11. 2012,
11.04

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 2. 11. 2012, 11.04

7 let, 2 meseca

Podbevšek odstopil z mesta predsednika nadzornikov Hita

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednik nadzornega sveta družbe Hit Gorazd Podbevšek je v torek podal odstopno izjavo, so danes sporočili iz Hita.

"Ocenjujem, da brez zaupanja predstavnikov države ni možno izpeljati ključnih projektov in da kot predsednik nadzornega sveta v takih razmerah ne morem učinkovito delovati," je zapisal Podbevšek.

Podbevšek je v razlagi svojega odstopa izpostavil kritičnost trenutnih razmer na trgu in dosedanje uspehe vodstva družbe pri normalizaciji poslovanja. Ob tem je, kot so navedli v Hitu, poudaril, da je za nadaljnji razvoj družbe in izpeljavo zahtevnih strateških projektov potrebno sodelovanje ključnih deležnikov.

Finance pišejo, da je finančno ministrstvo Podbevška večkrat pozvalo k odstopu in da želi v Hit pripeljati svoje ljudi. Prvi korak so zamenjave v nadzornem svetu, drugi pa zamenjava predsednika uprave Draga Podobnika, meni časnik. Vendar pa Podbevšek, kot je povedal za časnik, o Podobnikovi zamenjavi ne ve ničesar.

Nadzorni svet Hita je sredi oktobra izdal upravi soglasje, da preveri možnost morebitnega strateškega partnerja. Pooblastilo za iskanje strateškega partnerja je Podobniku dalo tudi ministrstvo za finance pred odhodom na igralniški kongres v Las Vegas, a so pozneje z ministrstva sporočili, da je bila to le izjava, in ne pooblastilo, dodaja časnik.

Podobnik je po oktobrski seji nadzornikov povedal, da se za vlaganja v Hit zanima kar nekaj resnih partnerjev z različnih koncev sveta, vendar se do sklepa nadzornega sveta z njimi še ni začel resno pogovarjati kljub priložnostim, ki jih je imel v ZDA.

Na ministrstvu za finance priznavajo, da so razmere v igralniški dejavnosti trenutno težke in neugodne, kar vpliva tudi na poslovanje Hita. Država kot lastnica nosi veliko odgovornost tudi zaradi zahtevnega procesa prestrukturiranja dejavnosti in privabljanja tujih strateških partnerjev. Ker so to zahtevni in zapleteni procesi, je razumljivo pričakovanje lastnika, da sestavljajo nadzorni svet posamezniki, ki delijo podobne poglede na strategijo upravljanja družbe z lastnikom, so komentirali Podbevškov odstop.

V tej luči je tudi dosedanji predsednik nadzornega sveta menil, da je bolje, da se umakne, v kolikor ne uživa več zaupanja lastnika, še pravijo na finančnem ministrstvu, kjer pričakujejo, da bo nadzorni svet aktivno sodeloval v omenjenih procesih in s tem prispeval svoj delež k razvoju igralniške dejavnosti v Sloveniji.

Ne spreglejte