Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 6. 2011,
9.52

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 6. 2011, 9.52

7 let, 2 meseca

Delničarji Gorenja predvidoma tudi letos brez dividend

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Delničarji Gorenja bodo na skupščini 1. julija odločali tudi o uporabi 2,2 milijona evrov bilančnega dobička.

Po predlogu uprave in nadzornega sveta družbe bo ta ostal nerazporejen. Če bodo delničarji podprli predlog, bodo tudi letos ostali brez dividend. Zadnje dividende v višini 0,45 evra za delnico so sicer dobili za leto 2007. Na skupščini bodo delničarji odločali tudi o predlogu, da lahko uprava s soglasjem nadzornega sveta v petih letih po vpisu sprememb statuta v sodni register, osnovni kapital poveča do 50 odstotkov osnovnega kapitala oz. za največ 33,1 milijona evrov. V tem primeru mora uprava Gorenja izdati 7.953.438 novih navadnih prosto prenosljivih imenskih kosovnih delnic za denarne ali stvarne vložke.

Odločali o sejninah

Odločali bodo tudi o predlogu, da bruto sejnina za udeležbo na posamični seji nadzornega sveta za predsednika znaša 300 evrov, za člane nadzornega sveta pa 240 evrov. Sejnine za udeležbo na posamični dopisni seji pa so predvidene v višini 240 evrov za predsednika nadzornega sveta in 192 evrov za ostale nadzornike. Sejnine za udeležbo na posamični seji komisij nadzornega sveta naj bi znašale 240 evrov za predsednika komisije, vsak član komisije pa bi prejel 192 evrov.

Predsedniku nadzornega sveta letno 12.000 evrov Letno plačilo za opravljanje funkcije in dodatne naloge v nadzornem svetu bi za predsednika nadzornega sveta znašalo 12.000 evrov, za njegovega namestnika 10.800 evrov, za predsednika komisije 10.200 evrov in za člane nadzornega sveta 9600 evrov.

Uprava in nadzorni svet Gorenja predlagata, da se nadzornikom za potrebe opravljanja funkcije v nadzornem svetu odobri poseben proračun v višini 50.000 evrov letno za vse člane nadzornega sveta skupaj.

Na skupščini naj bi delničarji upravi in Gorenjevim nadzornikom podelili razrešnico za leto 2010, za letošnjega revizorja pa naj bi imenovali družbo KPMG Slovenija.

Ne spreglejte