Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 9. 2013,
16.33

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luka Koper Gašpar Gašpar Mišič Boris Popovič

Nedelja, 15. 9. 2013, 16.33

7 let, 2 meseca

Boris Popovič: Gašpar Mišič je bil izbran "legitimno in legalno" (FOTO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Luka Koper je pripravila tradicionalni dan oprtih vrat. Tako prvi mož Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič kot koprski župan Boris Popovič sta poudarila pomen sodelovanja Luke z lokalno skupnostjo.

Koprski župan Popovič je pojasnil, da je trditev, da ljudje živijo s pristaniščem, v Ljubljani floskula, medtem ko v Kopru "vsak dan živimo z Luko Koper", ob tem pa občutijo tudi vse negativne posledice zanjo.

Sprenevedanja ne bodo več tolerirali "Uradna Ljubljana mora razumeti, da smo tudi mi del te naše države," je nadaljeval župan. Spomnil je na besede premierke Alenke Bratušek, da Slovenija ne potrebuje pomoči, ampak čas, "našemu predsedniku uprave pa ne dovoli časa". "Takšnega sprenevedanja enostavno ne bomo več tolerirali," je dodal.

Mišič je bil izbran "legitimno in legalno", nadzorniki Luke pa so pri izbiranju predsednika uprave glasovali po svoji vesti, je dodal Popovič. Zdaj pa bodo Koprčani in delavci Luke kaznovani le zato, "ker smo hoteli spremembo". Popovič je izpostavil, da ne bodo dovolili, da jih nekdo tepta. Domačini bodo množično prišli na izredno skupščino Luke 7. oktobra, na kateri naj bi delničarji glasovali o odpoklicu nadzornikov, predstavnikov kapitala, pričakujejo lahko "kar nekaj tisoč ljudi", je navedel.

Gašpar Mišič: Moramo se naučiti živeti drug z drugim Gašpar Mišič pa je opozoril, da se mora vodstvo Luke zavedati odgovornosti do lokalnega okolja in "si prizadevati, da se z razvojnimi načrti Luke Koper poistovetijo predvsem prebivalci Mestne občine Koper in seveda tudi okolice, celotne Obale in Krasa".

Medtem ko imajo velike države na voljo veliko več obale in si lahko privoščijo preseliti pristanišče daleč od naseljenih območij, pa v Sloveniji te možnosti ni, je ugotavljal Mišič, "zato se moramo naučiti živeti drug z drugim, mesto s pristaniščem in pristanišče z mestom".

Luka Koper bo "kilometre in kilometre pred konkurenco" Kot je še napovedal, se bo potrudil ustvariti partnerski odnos do vseh deležnikov, med katerimi pa ima lokalna skupnost posebno mesto. "Potrudili se bomo, da bodo prebivalci razumeli razvoj Luke Koper kot svoj lastni razvoj," je povedal in dodal, da bodo v sinergiji s prebivalstvom dosegli, da bodo "kilometre in kilometre pred konkurenco".

Ne spreglejte