SiolNET. Posel danes Novice
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

AVK ne nasprotuje prevzemu Elana

0,09

termometer

Elan smuči.
Novi lastnik Elana je sklad KJK III, lani ustanovljeni sklad zasebnega kapitala v vrednosti 250 milijonov evrov. Foto: Vid Ponikvar

Javna agencija RS za varstvo konkurence (AVK) ne nasprotuje prevzemu Elana s strani finskega sklada KJK. "Koncentracija je skladna s pravili konkurence," je agencija danes zapisala v sporočilu za javnost.

AVK je odločbo v tem primeru izdala v četrtek, danes pa je odločitev objavila še na svoji spletni strani.

Elan je po treh letih v lasti družbe Wiltan Enterprises, ki sodi pod okrilje sklada ruskega kapitala VR Capital, prešel v roke finskega sklada KJK. Ta se osredotoča na regijo Balkana in baltskih držav ter je v Sloveniji lastniško navzoč v nekaterih družbah. Nakup Elana naj bi bil zaključen sredi leta.

Dosedanji lastniki Elana so prodajo družbe napovedali lani spomladi, ko so zaradi dobrega poslovanja prejeli interes za nakup tega podjetja.

Elan smuči. Posel danes Elan prodan novemu lastniku

Do danes rešili vse tožbe, ki so v preteklosti bremenile Elan

Elan iz Begunj na Gorenjskem je podjetje z več kot 70-letno tradicijo, ki se danes osredotoča na razvoj in izdelavo športne opreme - najbolj znana je smučarska oprema, napredne in tehnično zahtevne komponente, visoko zmogljive športne in prostočasne jadrnice ter inovacijske rešitve za dvorane in stadione po svetu.

Elan sta po številnih lastniških pretresih, ki so bremenili podjetje, sredi leta 2015 kupili družbi Wiltan Enterprises in Merrill Lynch International, ki se je iz naložbe že umaknil. Wiltan Enterprises oziroma sklad VR Capital je običajno lastnik posamezne družbe tri do pet let. Wiltan je v tem času v podjetje reinvestiral skoraj deset milijonov evrov. Rešili so tudi vse tožbe, ki so v preteklosti bremenile Elan.

Elanove smuči za policiste Novice Elan izdelal smuči za slovenske policiste

Novi lastnik Elana je sklad KJK III, lani ustanovljeni sklad zasebnega kapitala v vrednosti 250 milijonov evrov. Sodi pod okrilje KJK Managementa, ustanovljenega leta 2010, ki je upravljavec alternativnih investicijskih skladov iz Luksemburga. Finski finančni sklad je v Sloveniji navzoč v podjetjih Kovinoplastika Lož, Iskra ISD, Don Don, Tomplast in v Pekarni Grosuplje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin