Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 6. 2018,
7.47

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

delnice PR članek

Sreda, 27. 6. 2018, 7.47

5 let, 10 mesecev

Ali želite izvedeti, kako trgovati s ceno delnic na svetovni borzi? Tukaj je odgovor kako

Oglasno sporočilo
Borza

Kaj je svetovna borza?

Svetovna borza je največji finančni trg, na katerem na milijone ljudi po vsem svetu trguje na spletu, prek svojih računalnikih ali mobilnih telefonih.

Svetovna borza je odprta za trgovanje 24 ur na dan, 5 dni na teden.

No, s čim se trguje na svetovni borzi?

Borza | Foto:

S ceno.

Ja, tako je, s ceno. Na svetovni borzi ne trgujete s fizičnimi delnicami, toda z njihovo ceno. To vam omogoča, v nasprotju z drugimi trgi, trgovanje tudi takrat, ko cena raste, ali ko cena pade, z enostavnim odpiranjem nakupne ali prodajne pozicije.

Borza | Foto:

In kako se, pravzaprav trguje?

Enostavno! Na primer, če je trenutna cena delnic Apple-ja $185 in pa pričakujemo, da bo cena zrasla zaradi, denimo, novega modela iPhone-ja, ki ga ljudje pozitivno ocenijo, takrat na platformi za trgovanje odpremo nakupno pozicijo, s klikom na KUPI. Če cena zraste čez $185, zagotovili smo potencialni dobiček, če pa cena pade pod $185, imamo izgubo.

Drugače pa, če pričakujemo, da bo cena padla pod $185, takrat odpiramo prodajno pozicijo, s klikom na PRODAJ. Če cena pade pod $185, zagotovili smo potencialni dobiček, če pa cena zraste čez $185, imamo izgubo.

Borza | Foto:

Kaj potrebujete, da bi začeli s trgovanjem?

Osnovno znanje. Ni vam treba biti finančni ekspert, da bi trgovali na svetovni borzi, ampak vsekakor morate vedeti tehnične stvari, kot je način dostopa do platforme za trgovanje, izbira delnice, s katero si želite trgovati, kako odpreti pozicijo za trgovanje ter na koncu, kako nastaviti želeni dobiček, in se zaščititi pred izgubo.

Vsa ta vprašanja in odgovore je za vas zbrala borznoposredniška družba Fortrade v brezplačnem priročniku "Trgovanje s ceno delnic za začetnike", ki ga lahko prevzamete tukaj.

Priročnik je primeren popolnim začetnikom ter namenjen vsem, ki bi radi brezplačno poskusili trgovati na svetovni borzi, ali tistim, ki želijo le obogatiti svoje znanje.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za Vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugdne za Vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično, vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

 

Ne spreglejte