SiolNET. Posel danes Novice
0,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Adria Airways ukinja neposredni povezavi z Moskvo in Düsseldorfom

0,97

termometer

Adria Airways
Foto: Adria Airways

Letalski prevoznik Adria Airways bo s februarjem ukinil neposredni povezavi z Moskvo in Düsseldorfom. Povezavo z Moskvo bo predvidoma znova omogočil s poletnim voznim redom na poletih pod skupno oznako z ruskim prevoznikom Aeroflot, povezavo z Düsseldorfom pa bo še naprej zagotavljal pod skupno oznako z Lufthanso.

Kot so pojasnili, je bila večina potnikov na liniji Ljubljana–Moskva ruskih državljanov, ki raje izberejo svojega nacionalnega prevoznika, zato se je število potnikov na Adrijinih poletih zmanjšalo pod ekonomsko sprejemljivo raven. Aeroflot namreč od konca oktobra lani Ljubljano in Moskvo povezuje vsak dan.

V Düsseldorf le še prek Münchna in Frankfurta

Povezavo na liniji Ljubljana–Düsseldorf bodo še naprej zagotavljali vse dni v tednu na podlagi dogovora o poletih pod skupno oznako s prevoznikom Lufthansa, in sicer na povezanih poletih prek Münchna in Frankfurta. "Adria Airways bo še dodatno optimizirala svojo mrežo poletov na način, da se v največji meri odzove na zahteve in potrebe potnikov, hkrati pa izboljša povezljivost na obstoječih linijah," so še povedali.

Adria Airways Posel danes Nemci za zdaj rešili Adrio Airways pred stečajem

Več povezav do Münchna in na liniji Priština–Frankfurt

V načrtu imajo zagotavljanje dodatnih frekvenc s poletnim voznim redom, in sicer na liniji Ljubljana–München postopoma na 19 povezav na teden in dodatno tedensko povezavo na liniji Priština–Frankfurt.

Do torka je bila Adria tudi predmet nadzora izpolnjevanja pogojev letalskega prevoznika kot imetnika operativne licence, ki ga je izvajala javna agencija za civilno letalstvo. Agencija je namreč ugotovila, da je Adria z izvedenimi in predvidenimi ukrepi izkazala, da je v daljšem obdobju sposobna poravnati vse svoje obveznosti in da je dolgoročno plačilno sposobna.
Suhoj superjet 100 Digisvet Tudi belgijski prevoznik se pospešeno odpoveduje letalu, ki ga bo Adria Airways šele najela

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin