SiolNET. Posel danes Novice
0,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

2TDK bo pozval Markomark Nival k menjavi podizvajalca

0,51

termometer

drugi tir  Urad vlade za komuniciranje |  | Foto: Urad vlade za komuniciranje
Foto: Urad vlade za komuniciranje

Projektna družba za izgradnjo drugega tira 2TDK bo sledila odločitvi Državne revizijske komisije in pozvala najugodnejšega ponudnika, družbo Markomark Nival, k zamenjavi podizvajalca zaradi sporne reference na razpisu za dela za prečkanje Glinščice, je napovedal generalni direktor družbe Dušan Zorko. To mora potrditi še strokovna komisija družbe.

drugi tir  Urad vlade za komuniciranje Posel danes 2TDK ne bi smel razveljaviti razpisa za Glinščico

Državna revizijska komisija je namreč ugodila zahtevku za revizijo pri razpisu za gradnjo viadukta Glinščica, ki ga je podal konzorcij Markomark Nival in Ekorel. Čeprav je 2TDK upravičeno dvomil o višini zidu za referenco pri gradnji mostu v okviru projekta gradnje drugega tira med Divačo in Koprom, je s tem, da je razveljavil razpis, ravnal napačno. Zakon nalaga, da je v primeru, ko podizvajalec ni zmožen izpeljati posla oziroma njegova referenca ne drži, naročnik izvajalca dolžan pozvati k zamenjavi, piše STA.

Na 2TDK nad odločitvijo komisije presenečeni

Odločitev revizijske komisije je presenetila 2TDK, kjer vztrajajo, da so sledili praksi in kot celoto obravnavali zakon, ki ureja javno naročanje, pri tem pa se niso sklicevali le na en člen, kot je to storila komisija. Kljub temu bodo sledili odločitvi revizijske komisije.

Zgraditev objektov za prečkanje doline Glinščice je sofinancirana s sredstvi EU. Rok za končanje projekta je december 2021, sicer bo treba evropska sredstva vračati. Da bi ujeli ta rok, bi bilo treba dela začeti sredi letošnjega leta, še poroča STA.

drugi tir  Urad vlade za komuniciranje Posel danes Referenca v razpisu za prečkanje Glinščice neustrezna kras istra glinščica Posel danes Revizijska komisija pri razpisu za prečkanje Glinščice v pridobitev strokovnega mnenja

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin