Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 10. 2018,
19.24

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Moja služba

Četrtek, 18. 10. 2018, 19.24

5 let, 6 mesecev

Na kaj so pozorni delodajalci, ko iščejo nove sodelavce #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Na kariernem sejmu, ki ga organizira zaposlitveni portal MojeDelo.com, se je v Ljubljani predstavilo več kot 80 domačih in nekaj tujih razstavljavcev. Več tisoč obiskovalcev je dobilo priložnost, da opravijo razgovore z morebitnimi delodajalci ter naredijo korak naprej v svoji karieri.

Karierni sejem je odprla okrogla miza, na kateri so lahko obiskovalci izvedeli, kakšno strategijo zaposlovanja uberejo slovenska podjetja, ko na tehtnico postavijo dolgoletne izkušnje ali mladost kandidata za delo.

Včasih imajo prednost izkušnje, včasih mladost

Nataša Bazjak Cristini iz Atlantic Grupe je pojasnila, da v njihovem podjetju zagovarjajo raznolikost ekip. "Vedno preverimo, kaj nam v podjetju manjka, in se po tem odločimo, ali si želimo mlajšega ali starejšega zaposlenega. Že prej določimo raven izkušenj in znanja. Osnova je vedno to, kaj trenutno imamo in kaj iščemo," je dodala.

Pri tem je poudarila še, da imajo tako izkušnje kot mladost svoje prednosti. "Izkušeni zaposleni imajo širšo sliko in modrost, se ne zaletavajo. Na drugi strani pa imajo mlajši energijo in zagnanost, ne bojijo se napak," je dodala izkušena sogovornica. Pri mladih so pozorni predvsem na to, ali se njihove vrednote ujemajo z vrednotami podjetja.

"Ko pride nekdo v podjetje, je najpomembneje, kdo je mentor"

Nenad Djordjević iz podjetja Iskra Mehanizmi je opozoril na drug vidik, namreč, da je znanja v podjetju dovolj in vsakdo se ga lahko priuči, vprašanje pa je, ali podjetje izbere ustreznega mentorja. "Ko nekdo pride v podjetje, je zato najbolj pomembno, kdo je mentor. Opažamo, da so se mladi pripravljeni učiti, a tudi povedati svoje mnenje," je dejal Djordjević.

Kadre v podjetju Iskra Mehanizmi poskušajo zadržati tako, da se posvečajo dobrim in prijateljskim odnosom in se izogibajo prevelikim pritiskom. "Motiviramo jih tudi z delavnicami, izobraževanjem, rekreacijo, dajemo jim možnost udejstvovanja v projektih, v katerih se lahko dokažejo," je še povedal.

Ne spreglejte