Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 10. 2016,
18.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

zaposlitev Moja služba

Torek, 18. 10. 2016, 18.47

6 let, 6 mesecev

Kje vse lahko najdete službo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Če so se iskalci zaposlitve še pred leti drenjali pred zavodom za zaposlovanje in na oglasni deski iskali sebi primerna razpisana prosta delovna mesta, je danes povsem drugače. Skoraj vse oglase je mogoče najti na spletu, vse več podjetij pa kadre išče tudi na družbenih omrežjih, kot je LinkedIn. Preverite, kje vse lahko iščete službo. 

Zavod za zaposlovanje

 | Foto:

Delodajalci na spletnih straneh zavoda za zaposlovanje mesečno objavijo okoli 8.800 prostih delovnih mest. Večja ponudba dela je na voljo v spomladanskih in poletnih mesecih, najmanj ponudbe pa je konec leta, novembra in decembra.

Od aprila 2013 prijava prostega delovnega mesta pri zavodu za zaposlovanje ni več obvezna, tako da vseh del na trgu tam ne boste našli. 

Zavod za zaposlovanje je vključen tudi v mrežo evropskih zavodov za zaposlovanje, kjer na spletni strani Eures objavljajo prosta delovna mesta v Evropi. Če vas torej mika tujina, je ponudbo prostih delovnih mest pametno preveriti tudi tukaj. 

Zaposlitvene strani

 | Foto:

Veliko ponudbo delovnih mest najdete tudi na različnih zaposlitvenih portalih, kot so Moja zaposlitevMoje delo in Xpress Job. Med prostimi delovnimi mesti v zdravstvu lahko na primer pobrskate na strani Zdravstvena.info.

Facebook

 | Foto:

Na družbenem omrežju Facebook se je oblikovala skupina Iščem/nudim zaposlitev, ki ima že skoraj 53 tisoč članov. Uporabniki tam z drugimi delijo prosta delovna mesta, ki so razpisana doma in v tujini, ali oddajo oglas, da iščejo delo. 

Na Facebooku ima svojo stran tudi večina slovenskih podjetij, kjer objavljajo informacije, ko potrebujejo novo delovno silo. Če si torej želite kariero pri enem od določenih delodajalcev, je občasno dobro preveriti tudi njihovo stran na Facebooku. 

Twitter

Twitter | Foto: Reuters Foto: Reuters

Na Twitterju boste oglase za prosta delovna mesta najlažje našli z iskanjem po ključnih besedah: zaposlitev, prosto delovno mesto, služba, lahko pa sledite tudi profilu katerega od zaposlitvenih portalov ali podjetij. 

LinkedIn

LinkedIn | Foto: Reuters Foto: Reuters

Čeprav družbeno omrežje LinkedIn med uporabniki v Sloveniji ni tako zelo razširjeno kot Facebook in Twitter, je odlična točka za iskanje zaposlitve. Dobro izpolnjen uporabniški profil, kjer navedete svoje delovne izkušnje, kompetence in znanja, lahko delodajalca prepriča, da razpisano delovno mesto ponudi prav vam.

LinkedIn je tudi odlično orodje za mreženje, kjer se lahko povežete z ljudmi, ki vam lahko pomagajo izpolniti karierne cilje. 

Siol.net

 | Foto:

Vsako sredo zjutraj vas na Siol.net v rubriki Moja služba pričakajo aktualna prosta delovna mesta. Preverite, katera podjetja doma in v tujini iščejo novo delovno silo. 

Ko delo išče vas

Nekateri delodajalci se odločijo tudi za nekoliko drugačno pot pri iskanju novega sodelavca. Svoj oglas za delo objavijo na oglasnih deskah v stanovanjskih blokih, na uličnih svetilkah …

 | Foto:

Pošiljajte prošnje

Tudi če podjetje trenutno nima razpisanega prostega delovnega mesta, na njihovi spletni strani poiščite kontakt kadrovika in jim posredujte svojo ponudbo za delo. S tem delodajalcu pokažete, da si želite delati v njihovem podjetju, in ko se bo sprostilo delovno mesto, bodo morda izbrali prav vas. 

Ne spreglejte