Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 3. 2022,
14.52

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Planet TV

Sreda, 23. 3. 2022, 14.52

2 leti, 1 mesec

Tovarna milijonarjev praznuje deseti rojstni dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
denar | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Eurojackpot ni samo vroča igra, ki buri domišljijo in je razlog za štiri slovenske milijonarje. Je tudi igra, s katero so udeleženci do danes skupaj zbrali kar 62.778.557 evrov za delovanje slovenskih invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij. Zato se spodobi, da Eurojackpot svojo deseto obletnico proslavi na najboljši način: z dodatnim žrebanjem in skladom za maksimalni dobitek, povišanim na vrtoglavih 120 milijonov.

Eurojackpot je prva mednarodna igra, ki smo jo igrali v Sloveniji in največja mednarodna igra na srečo v Evropi. V njej lahko sodeluje več kot 300 milijonov Evropejcev, s skupnimi močmi pa jo prireja kar 33 prirediteljic iz 18 evropskih držav. Glavni dobitek Jackpot je bil v tem času vplačan 97-krat, od tega 14-krat v maksimalni vrednosti 90 milijonov evrov, več kot 300 Evropejcev je novih milijonarjev.

Loterija Slovenije je soustanoviteljica in ena najbolj uspešnih prirediteljic igre. Eurojackpot je v Sloveniji izjemno priljubljena loterijska igra, v kateri sodeluje več kot 750.000 polnoletnih prebivalcev Slovenije. V desetih letih so udeleženci igre zadeli več kot 5,2 milijona različnih dobitkov v skupni vrednosti 116,8 milijonov evrov. Štirje Slovenci so postali Eurojackpot milijonarji - zadnji februarja letos v Rogaški Slatini.

S prirejanjem igre Eurojackpot smo v Sloveniji do danes skupaj zbrali 62.778.557 evrov koncesijskih sredstev za delovanje invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij. V teh desetih letih je proračun države iz naslova davkov pridobil 31,9 milijonov evrov, slovenske občine pa 11,2 milijonov evrov davkov od izplačanih dobitkov. Med drugim so s temi sredstvi zgradili prizidek k Zdravstvenemu domu Grosuplje in znamenito fontano piva v Žalcu.

Ob deseti obletnici postaja Eurojackpot še bolj zabavna igra. Žrebanja bodo odslej na sporedu dvakrat na teden, ob torkih in petkih, glavni dobitek pa po novem lahko doseže maksimalnih 120 milijonov evrov. Prenovljen je tudi listek za sodelovanje v igri, igralci bodo odslej izbirali pet številk iz množice od 1 do 50 ter dve številki iz množice od 1 do 12 (prej od 1 do 10). Ob deseti obletnici se vsem udeležencem igre Eurojackpot zahvaljujemo za izkazano zaupanje in pomemben prispevek k delovanju slovenskih invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij.

Ne spreglejte