SiolNET. Planet TV The Biggest Loser Slovenija
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Od težaka do junaka

Spoznajte izjemen učinek te shujševalne prehrane, nanjo prisega tudi Maša Bogičević, ki skrbi za brezhibno podobo las Jelene Karleuše

0,06

termometer

Se stalno vrtite v začaranem krogu neučinkovitih diet, jo-jo učinka ali pa vlagate ogromno truda in sprememb v svojo prehrano ter telesno aktivnost, a enostavno ni želenega rezultata?

Nupo Potem je čas, da naredite nekaj, česar niste storili nikoli do zdaj, in se poslovite od odvečnih kilogramov za vedno. Tu je zelo nizkoenergijska dieta (

Tako se je za zelo nizkoenergijsko dieto z nuMe odločila tudi Maša Bogičević, uspešna podjetnica in lastnica frizerskega studia Kristal za podaljševanje las, ki skrbi za brezhiben videz las Jelene Karleuše. Maša pravi, da se preprosto ni dobro več počutila v svoji koži in je želela izgubiti 12 kilogramov, za katere je vedela, da so posledice čustvenih prenajedanj in dolgih delovnih dni ter stresa.

Nupo

Prehrana nuMe ji je pomagala spremeniti prehranjevalne navade v norih delovnih dneh, ko nima časa za kuho in pripravo vseh obrokov. Tako je natanko vedela, kaj in koliko vnaša v svoje telo, brez lakote in skrbi, da bi njen imunski sistem padel. Hkrati pa je skupaj s telesno vadbo in primernim vnosom beljakovin pridobila mišično maso ter zelo oblikovala svoje telo.

Dandanes pomeni zelo nizkoenergijska dieta razmeroma kratkoročno dieto s hitro izgubo telesne teže (1,4–2,5 kg/teden), pri čemer uživamo vso hrano v obliki popolnih nadomestkov obroka, ki jih uživamo kot edini vir prehrane, a morajo biti temu primerno osnovani. Večina izdelkov, ki jih lahko najdemo na policah pod imenom nadomestila obroka, ni primernih za zelo nizkoenergijsko dieto (uporabljamo jih lahko le za nadomestitev  1–2 obrokov na dan), saj ne vsebujejo vseh hranil, ki jih naše telo potrebuje za normalno delovanje v obdobju hujšanja; najmanj 50 g beljakovin, 50 g ogljikovih hidratov in 10 g vlaknin na dan, tudi esencialne maščobne kisline, vitamine in minerale. In takšno sestavo imajo na slovenskem trgu dietni napitki, juhe in ploščice blagovne znamke nuMe.

Nupo

Dovolj velik vnos beljakovin je za organizem izjemnega pomena, saj ga s tem obvarujemo pred preveliko izgubo brezmaščobne telesne mase (zaščito lahko nekoliko okrepimo še z ustrezno telesno vadbo). Omenimo, da s šestimi porcijami nuMe slim shakov/juh/ploščic dobimo vsaj 70 g na dan. Prav tako naše telo obvezno potrebuje ogljikove hidrate, saj je glukoza edini vir energije za možgansko tkivo.

Ker je zaprtje eden od najpogostejših stranskih učinkov zelo nizkoenergijske diete, je vsebnost vlaknin v teh pripravkih tudi ključnega pomena. Glavnino maščobnih kislin lahko organizem v obdobju hujšanja pridobi iz maščobnih zalog, zato njihov potreben dnevni vnos ni velik. Posebno pozornost pa si zaslužijo še vitamini in minerali, saj moramo med dieto popolnoma zadostiti njihovim potrebam z nadomestki hrane.

Nupo

Za tiste, ki želijo malo manj strog prehranski režim, je tukaj nizkoenergijska dieta (800–1200 kcal/dan), kjer 4–5 obrokom nuMe slim  dodamo en svoj zdrav obrok.

Priporočamo, da je to kosilo v obliki piščanca na žaru z zelenjavo, riba in kuhana zelenjava, različne vrste solat in tako dalje, ter morda dodatno sadje med zajtrkom, ki ga lahko umešate skupaj z napitkom nuMe slim v slasten smuti nuMe. V omenjenem režimu je pričakovana izguba telesne teže 0,5–1 kg/teden.

Nupo


Naročnik oglasne vsebine je Nupo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin