Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 12. 2022,
10.57

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Loterija Slovenije

Ponedeljek, 19. 12. 2022, 10.57

1 leto, 4 mesece

Loterijske srečke niso igra za otroke.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
loterija | Foto STA

Foto: STA

Srečke so ena najbolj priljubljenih iger na srečo, zaradi privlačnega in domišljijskega izgleda pa tudi v Sloveniji pogosta izbira za obdarovanje najbližjih.  To pa nikakor ne sme biti izgovor za to, da s srečkami obdarujemo otroke. Zato se je Loterija Slovenije pridružila pobudi Obdarujte odgovorno, s katero številne organizacije po vsem svetu ozaveščajo o tveganjih darovanja loterijskih srečk otrokom.

Raziskave so pokazale, da bolj, kot je bil posameznik izpostavljen igram na srečo v mladih letih, večja je verjetnost nastanka težav z igrami kasneje. Velikokrat se otroci srečajo z igrami na srečo tako, da prejmejo loterijsko srečko od odrasle osebe, ki pa po vsej verjetnosti ni seznanjena z vsemi potencialnimi tveganji.

Loterija Slovenije je odgovoren prireditelj loterijskih iger, ki ne želi ustvarjati prometa iz naslova nagovarjanja ranljivih skupin prebivalstva. Zato želi s sodelovanjem v pobudi doseči večjo ozaveščenost staršev in drugih odraslih oseb glede neprimernosti srečke kot darila za otroke.

"Loterija Slovenije se je kampanji Obdarujte odgovorno pridružila z zavezo, da bo ozaveščala starše in druge odrasle osebe o tveganjih, ki jih prinaša igranje iger na srečo pri mladih." je ob začetku ozaveščanja v času prednovoletnih obdarovanj izjavila Romana Girandon, predsednica uprave Loterije Slovenije.

Kampanjo Obdarujte odgovorno sicer organizirata Nacionalni svet za problematično igranje iger na srečo in Mednarodni center za težave z igrami na srečo in tvegano vedenje pri mladih (oba iz ZDA).

Izvršni direktor prvega, Keith Whyte, je ob tem povedal: "Problematično igranje iger na srečo mladih je postalo pomembno in vse bolj pereče javnozdravstveno vprašanje. Naše sporočilo je preprosto: loterijske srečke nikoli niso primerno darilo za otroke."

Loterija Slovenije je zavezana k družbeno odgovornemu ravnanju, zato so načela odgovornega prirejanja iger in poslovanja vključena v vse ravni razmišljanja in delovanja družbe. Ena od ključnih aktivnosti Loterije  na tem področju je sodelovanje s Centrom za zdravljenje zasvojenosti iz Nove Gorice, ki je vodilna ustanova na področju nekemičnih odvisnosti v Sloveniji. Loterija aktivno podpira izobraževalni program Mihe Kramlija, vodje centra za zdravljenje zasvojenosti, ki z obiski osnovnih in srednjih šol otroke in mladino opozarja na pasti in nevarnosti nekemičnih zasvojenosti. V šolskem letu 2022/2023 bo v program vključenih več kot 3.000 otrok in mladine.

Loterija Slovenije | Foto:

Ne spreglejte