SiolNET. Planet TV Filmi in Serije
0,17

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za ta film je režiser prejel več kot 3000 zahvalnih sporočil oboževalcev

0,17

termometer

Nocoj ob 21.30 si boste lahko na Planetu ogledali komično biografsko dramo Prijatelja (Intouchables), zaradi katere je režiser Eric Toledano požel izjemno navdušenje zlasti pri invalidih in fundaciji, ki jim zvesto stoji ob strani.

Prijatelja Planet TV V soboto si oglejte enega najbolj gledanih francoskih filmov vseh časov

Navdih za scenarij  je režiser poiskal pri resnični vezi, ki je nastala med skrbnikom in žrtvijo jadralnega padalstva, ki je v nesreči postala paraplegik.

Francoski igralec François Cluzet je o svoji vlogi v filmu povedal. "Igranje človeka, paraliziranega od vratu navzdol, mi je predstavljalo poseben izziv. Nisem igralec, ki ga navdušuje dialog, ampak raje govorim s kretnjami in mimiko svojega telesa."

Prizor iz filma Prijatelja. Prizor iz filma Prijatelja. Foto: IMDb Režiser filma je bil ganjen zaradi odzivov, ki jih je film prejel od invalidov in tudi tistih, katerim pomaga fundacija 'The Christopher & Dana Reeve Fundation', ki je posvečena ameriškemu filmskemu igralcu Christoperju Reevu, znanemu predvsem po vlogi Supermana, ki je v jahalni nesreči postal kvadriplegik.

Esmeralda Planet TV Tako igralka svojega sina pripravlja na samostojno življenje #video

"Filmi o invalidnosti navadno prikazujejo samo obupanost invalidov, ne pa tudi dnevnih izzivov, s katerimi se srečujejo. Ta film zgodbo pripoveduje s humorjem in integriteto do teh, ki živijo paralizirani iz dneva v dan. Je pravo darilo vsem invalidom," je o filmu povedal predsednik te fundacije.

Prizor iz filma. Prizor iz filma. Foto: IMDb Režiser filma Eric Toledano je prejel več kot 3000 zahvalnih sporočil invalidov s celega sveta. O tem je dejal: "Če bi vam pokazal vsa sporočila, bi zajokali. Res sem ponosen na svoj dosežek," je priznal režiser.

Biografsko komično dramo Prijatelja (Intouchables) si lahko nocoj ob 21.30 ogledate na Planetu. Pred tem pa ne zamudite zadnjega dela oddaje Pri Črnem Petru v tej sezoni.
Robin Hood Planet TV Robin Hood z oskarjevsko zasedbo Ena žlahtna štorija Planet TV Ko igralce med snemanjem premaga smeh #video
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin