Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 6. 2020,
10.26

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Eric Toledano Prijatelja

Sobota, 27. 6. 2020, 10.26

3 leta, 9 mesecev

Za ta film je režiser prejel več kot 3000 zahvalnih sporočil oboževalcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Nocoj ob 21.30 si boste lahko na Planetu ogledali komično biografsko dramo Prijatelja (Intouchables), zaradi katere je režiser Eric Toledano požel izjemno navdušenje zlasti pri invalidih in fundaciji, ki jim zvesto stoji ob strani.

Prijatelja
Planet TV V soboto si oglejte enega najbolj gledanih francoskih filmov vseh časov

Navdih za scenarij  je režiser poiskal pri resnični vezi, ki je nastala med skrbnikom in žrtvijo jadralnega padalstva, ki je v nesreči postala paraplegik.

Francoski igralec François Cluzet je o svoji vlogi v filmu povedal. "Igranje človeka, paraliziranega od vratu navzdol, mi je predstavljalo poseben izziv. Nisem igralec, ki ga navdušuje dialog, ampak raje govorim s kretnjami in mimiko svojega telesa."

Prizor iz filma Prijatelja. | Foto: IMDb Prizor iz filma Prijatelja. Foto: IMDb Režiser filma je bil ganjen zaradi odzivov, ki jih je film prejel od invalidov in tudi tistih, katerim pomaga fundacija 'The Christopher & Dana Reeve Fundation', ki je posvečena ameriškemu filmskemu igralcu Christoperju Reevu, znanemu predvsem po vlogi Supermana, ki je v jahalni nesreči postal kvadriplegik.

Esmeralda
Planet TV Tako igralka svojega sina pripravlja na samostojno življenje #video

"Filmi o invalidnosti navadno prikazujejo samo obupanost invalidov, ne pa tudi dnevnih izzivov, s katerimi se srečujejo. Ta film zgodbo pripoveduje s humorjem in integriteto do teh, ki živijo paralizirani iz dneva v dan. Je pravo darilo vsem invalidom," je o filmu povedal predsednik te fundacije.

Prizor iz filma. | Foto: IMDb Prizor iz filma. Foto: IMDb Režiser filma Eric Toledano je prejel več kot 3000 zahvalnih sporočil invalidov s celega sveta. O tem je dejal: "Če bi vam pokazal vsa sporočila, bi zajokali. Res sem ponosen na svoj dosežek," je priznal režiser.

Biografsko komično dramo Prijatelja (Intouchables) si lahko nocoj ob 21.30 ogledate na Planetu. Pred tem pa ne zamudite zadnjega dela oddaje Pri Črnem Petru v tej sezoni.
Robin Hood
Planet TV Robin Hood z oskarjevsko zasedbo
Ena žlahtna štorija
Planet TV Ko igralce med snemanjem premaga smeh #video
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte