SiolNET. Novice Svet
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vse manj upanja za bosanskega šestletnika, po upadu rek začetek sanacije #foto #video

0,38

termometer

Reševalci, gasilci, lokalni prostovoljci tudi v drugem dnevu niso bili uspešni pri iskanju šestletnika, ki je v okolici mesta Žepče v osrčju Bosne in Hercegovine padel v naraslo reko. Medtem gladine rek na Hrvaškem in v BiH po divjih preteklih dneh zdaj počasi upadajo, začenja se sanacija poškodovane infrastrukture in hiš.

Ciklon Novice "Najbolj nenavadno vremensko dogajanje po svetu doživljata Evropa in Rusija"

V torek je pri mestu Žepče v narasli potok padel šestletni deček, ki je pred tem padel s kolesa. Da bi rešila sina, je v naraslo vodo skočila njegova mati, vendar ji dečka ni uspelo rešiti.

Na pomoč so ji priskočili policisti, reševalci, civilna zaščita in someščani, a ne v torek ne včeraj dečka niso našli. Iskanje se nadaljuje.

Poplave v BiH Novice Pri Krku odkrili truplo moškega, v BiH iščejo šestletnega dečka, ki je padel v vodo #video

Vode se umirjajo

Kot poročajo bosanski mediji, se sicer narasle vode počasi vračajo v strugo. Dušan Vranješ iz odseka za civilno zaščito mestne občine Prijedor, ki je med najbolj prizadetimi, je včeraj zvečer dejal, da ponoči pričakujejo nadaljnje padanje vodostaja in da so začeli s pripravami za sanacijo, popravljanje infrastrukture in sanitarno-higienske ukrepe. Na pomoč prebivalstvu je priskočila tudi vojska.

Po oceni mesta je popolnoma poplavilo 400 hiš, neposredno ogroženih pa 1.350 gospodinjstev.

Sanacija se začenja tudi na Hrvaškem, kjer je včeraj naraščala le še reka Sava (pri Jasenovcu je vodostaj presegel osem metrov), a se je popoldne tudi ta reka umirila.

Poplavam se tik pred začetkom turistične sezone ni izognila niti hrvaška obala. Prizor iz mesta Turanj v bližini Zadra. Poplavam se tik pred začetkom turistične sezone ni izognila niti hrvaška obala. Prizor iz mesta Turanj v bližini Zadra. Foto: Reuters

Bovec Novice Prihaja otoplitev, ponekod še možne manjše padavine #video

Ponavlja se zgodba izpred petih let

Novičarski portal mesta Žepče v BiH je včeraj spomnil, da so podobne poplave beležili pet let nazaj. Objavili so tudi video, kako so takrat iz primeža naraslih voda reševali meščane.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin