Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 7. 2011,
7.40

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

pregon

Sreda, 6. 7. 2011, 7.40

4 leta, 3 mesece

Vse karte trenutno v rokah odvetnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Newyorški tožilci razmišljajo o odstopu od pregona nekdanjega direktorja Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominiquea Strauss-Kahna zaradi spolnega napada na sobarico.

Sobarica je vložila tožbo proti časopisu New York Post zaradi žalitve in obrekovanja.

Sestanek tožilcev in odvetnikov Ameriški mediji, med njimi televizija CNN, poročajo, da se bodo v New Yorku sestali tožilci in Strauss-Kahnovi odvetniki in se pogovarjali o primeru. Tožilci bodo po odmevni aretaciji in prav tako odmevni odpravi hišnega pripora Strauss-Kahnu skušali ohraniti nekaj verodostojnosti in prepričati odvetnike, da sprejmejo vsaj neko priznanje krivde, čeprav le za kakšen prekršek. Vendar pa imajo vse karte trenutno v rokah odvetniki.

Aretirali so ga 14. maja Strauss-Kahna so aretirali 14. maja, ko naj bi spolno napadel sobarico v hotelu Sofitel na Manhattnu. Tožilci pod vodstvom Cyrusa Vancea mlajšega so uvodoma izjavljali, da imajo v rokah trden primer in Strauss-Kahn je bil po nekaj dnevih zapora izpuščen v hišni pripor šele pod strogimi in dragimi pogoji. Pretekli petek pa se je vse podrlo in sodišče je hišni pripor odpravilo, Strauss-Kahn bo dobil nazaj denar za varščino, potnega lista pa mu še niso vrnili.

Tožilci so priznali, da je preiskava odkrila protislovja in neskladja v izjavah 32-letne priseljenke iz Gvineje o njeni preteklosti in o dejanjih nemudoma po domnevnem napadu. Med drugim naj bi na prošnji za azil lagala o posilstvu v Gvineji, po domnevnem napadu v Sofitelu pa je govorila o tem s svojim prijateljem, ki sedi v zaporu. Preiskava je sicer odkrila, da je prišlo do spolnega stika med sobarico in Strauss-Kahnom, vendar bo sedaj težje dokazati spolni napad.

Odvetniki: Spolni odnos je bil soglasen Strauss-Kahnovi odvetniki so tožilcem povedali, da je bil spolni odnos soglasen, sobarica pa naj bi bila kasneje jezna, ker ji francoski politik ni hotel plačati za uslugo. To je v člankih od 2. do 4. julija objavljal lokalni časnik New York Post, skupaj z udarnimi naslovnicami, po katerih je časopis slaven. Med drugim je omenjena kot "cipa" in prostitutka, ki je redno opravljala tovrstne storitve za bogate goste dragega hotela, s čimer je menda nadaljevala tudi v času, ko je bila pod policijsko zaščito.

Vse to je New York Post objavil na podlagi virov blizu preiskovalcev obrambe, ki so od začetka iskali umazane podrobnosti iz življenja domnevne žrtve za uničenje njene verodostojnosti. Policijski oziroma tožilski viri za zdaj pravijo, da ni nobenih dokazov o prostituciji, kar so sami nemudoma preiskovali.

Ne spreglejte