SiolNET. Novice Svet
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Rimu bodo parke urejali z ovcami in kozami

0,06

termometer

ovce
Foto: Reuters

Kosilnice bodo kmalu preteklost pri urejanju mestnih parkov v Rimu. Mestne oblasti so se odločile, da bodo travo po novem "kosile" ovce in koze, poročajo italijanski mediji.

Kot je povedala Pinuccia Montanari, ki je v mestu zadolžena za okoljsko politiko, so nego zelenic v mestu s kozami in ovcami že uspešno preizkusili v parku Caffarella, zdaj pa nameravajo projekt razširiti tudi na druge zelene površine v italijanski prestolnici. Montanarijeva, ki poudarja tudi okoljevarstveno vlogo uporabe živali, dodaja, da se je podobna politika obnesla tudi že v posameznih parkih v Berlinu.

Novi predlog, ki ga podpira tudi županja Virginia Raggi, pa ni naletel samo na odobravanje, saj je del meščanov in opozicije prepričan, da morajo parke urejati poklicni vrtnarji.

YouTube Digisvet Na YouTube prihaja pomembna novost, ki je bo vesel marsikdo

Drugače je v kmetijski zvezi, kjer poudarjajo, da bodo ovce, teh je v Rimu in okolici približno 50 tisoč, zelenice tudi brezplačno pognojile. Obenem je v Rimu precej zaraščenih parkov, ki so zaradi tega zaprti, in uporaba koz bi lahko rešila del te problematike. Pred kratkim so zaradi tega parke čistili celo zaporniki.

Uporaba živali za "košenje trave" v Italiji ni povsem nova. V pokrajini Treviso so v preteklih dveh letih na podoben način uporabljali pritlikave osle, lokalne oblasti pa so s tem privarčevale sredstva za nakup traktorjev in kosilnic.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin