SiolNET. Novice Svet
1,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V družini, ki je devet let zaprta čakala apokalipso, naj bi bile še tri hčerke

1,26

termometer

Družina na Nizozemskem
Na Nizozemskem so odkrili družino, ki je v kleti na kmetiji devet let čakala na konec sveta. Foto: Reuters

V družini na Nizozemskem, ki je več let živela izolirana od sveta, naj bi bili po poročanju lokalnih medijev še trije otroci. Do zdaj je javnost vedela za šest otrok, starih od 18 do 25 let, in njihovega nepokretnega očeta, ki pa naj bi imel še tri starejše hčerke.

Vse tri hčerke naj bi bile starejše od 25 let, kje so trenutno, pa ni znano. Nizozemska policija je poleg tega danes objavila, da še vedno ni znano, ali je družina na kmetiji živela prostovoljno. Potrdili so še, da je sedmerico pregledal zdravnik.

Sodišče odredilo pripor za 58-letnega Avstrijca

Pristojno sodišče na Nizozemskem je danes odredilo 14-dnevni pripor za 58-letnega Avstrijca Josefa B., ki so ga aretirali v povezavi z družino. Osumljen je nezakonitega odvzema svobode, je na Twitterju potrdilo tožilstvo, ki naj bi še danes odločilo, ali bodo proti njemu vložili obtožnico.

Preiskavo so sprožili, ko se je na policijo obrnil lastnik bifeja v vasi Ruinerwold, kamor je v ponedeljek zataval očitno zmeden in neurejen 25-letni mladenič ter mu povedal, da že devet let ni bil zunaj. Preiskavo so sprožili, ko se je na policijo obrnil lastnik bifeja v vasi Ruinerwold, kamor je v ponedeljek zataval očitno zmeden in neurejen 25-letni mladenič ter mu povedal, da že devet let ni bil zunaj. Foto: Reuters

Specialna enota nizozemske policije naj bi že preiskovala kmetijo na severu Nizozemske, prav tako je policija opravila dve hišni preiskavi v 15 kilometrov oddaljenem kraju Zwartsluis. Preiskavo v povezavi s primerom so uvedli tudi v Avstriji. Ugotovili so, da se je 58-letni Josef B. rodil v Zgornji Avstriji, kjer je tudi podedoval kmetijo, jo leta 1983 prodal in se preselil na Dunaj. Z Dunaja se je pozneje vrnil v Zgornjo Avstrijo, kjer do živel do leta 2010, nato pa se je preselil na Nizozemsko.

Avstrijec in prej omenjena družina naj bi bili najprej sosedje v kraju Hasselt v bližini mesta Zwolle. Oče družine naj bi imel v tem kraju do leta 2008 trgovino z igračami in lesom. Prav prek trgovine z lesom naj bi prišli v stik z Avstrijcem, ki je imel v le nekaj kilometrov oddaljenem kraju Meppel registrirano podjetje, specializirano za les. Avstrijec je na Nizozemskem med drugim prodajal ostružke in manjše pohištvo. Oseminpetdesetletnik je bil kot mizar dejaven tudi v času, ko je živel v Avstriji.

Kmetija na Nizozemskem Novice Na Nizozemskem odkrili družino, ki je devet let čakala na apokalipso #foto #video

Avstrijec in oče naj bi se spoznala v verski sekti

Policija je danes tudi potrdila, da so ob prihodu na kmetiji našli šest oseb, ki so navedle, da so družina, ki šteje očeta in šest otrok. Petindvajsetletnega sina, ki je predhodno zataval v bližnji lokal, takrat ni bilo na kmetiji. Starost in identiteto sedmerice sicer še preiskujejo. Mati otrok naj bi umrla leta 2004.

Nizozemski mediji so danes poročali, da naj bi obstajali indici o članstvu v južnokorejski cerkvi zedinjenja, znani tudi kot Moonova sekta. Časnik De Telegraaf se je skliceval na nekega sorodnika 67-letnega očeta, ki naj bi bil član te cerkve. Po poročanju RTV Drehnte naj bi se oče in priprti Avstrijec spoznala prav prek te skupnosti. Cerkev zedinjenja je sicer že v sredo zanikala, da bi bil 58-letnik član omenjene cerkve ali v Avstriji ali na Nizozemskem. So pa potrdili, da je bil oče otrok njihov član v osemdesetih letih minulega stoletja, nato pa se je odselil v Nemčijo, kjer so izgubili sled za njim.

Prav tako je brat Josefa B. potrdil, da je bil osumljeni po koncu služenja vojaškega roka član neke sekte, vendar ni navedel, katere. "Bil je v sekti. Z njim nismo imeli stika deset let. Rekel sem mu, naj izgine, ko je želel, da naj bi postal njegov finančni porok," je za avstrijske medije povedal brat. Dodal je, da je imel Josef B. z Japonko hčerki dvojčici.

Družina v kleti na kmetiji čakala na konec sveta

Nizozemska policija preiskuje primer družine, ki je na kmetiji na vzhodu države devet let živela zaprta v kleti, kjer je domnevno čakala na konec sveta. Preiskavo so sprožili, ko se je na policijo obrnil lastnik bifeja v vasi Ruinerwold, kamor je v ponedeljek zataval očitno zmeden in neurejen 25-letni mladenič ter mu povedal, da že devet let ni bil zunaj. "Povedal je, da je pobegnil in da potrebuje pomoč," je za nizozemsko televizijo RTV povedal lastnik lokala v vasi, ki leži v pokrajini Drenthe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin