SiolNET. Novice Svet
0,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Milanu začasno prepovedali oddajanje električnih skirojev

0,62

termometer

električni skiro
Foto: Getty Images

V italijanskem mestu Milano so prepovedali poslovanje podjetjem, ki dajejo v najem električne skiroje. Njihova vrata bodo zaprta, vse dokler ne bodo sprejeta jasna pravila koriščenja tega prevoznega sredstva, poročajo italijanski mediji.

Na državni ravni od začetka junija velja uredba, po kateri se je mogoče z električnimi skiroji voziti samo na območjih za pešce, pločnikih, kolesarskih stezah in na območjih, kjer je hitrost vožnje omejena na 30 kilometrov na uro, pisanje italijanskih medijev povzema hrvaška tiskovna agencija Hina.

električni skiro Pariz Avtomoto V Franciji od septembra prepoved električnih skirojev na pločnikih

Lokalne oblasti naj bi na podlagi uredbe pripravile natančna pravila prometa s skiroji in jih obesile na vidnih mestih.

V Milanu pa so konec julija določili, da lahko električni skiroji na območjih za pešce vozijo s hitrostjo šest kilometrov na uro, vožnja po pločnikih pa je prepovedana. Za to so mestne oblasti predvidele globo v višini 26 evrov.

električni skiro Pariz Avtomoto V Parizu prepoved parkiranja električnih skirojev na pločnikih

Poslovanje podjetij, ki izposojajo električne skiroje, so prepovedali, da bi ugotovili, ali vsa poslujejo v skladu z zakonodajo. Prvo podjetje, ki nudi najem električnih skirojev v Milanu, se je pojavilo oktobra lani, spomladi letos pa se mu je pridružilo še šest ponudnikov. Takšen trend sicer beležijo v več evropskih mestih.

Električni skiro Novice Vožnja z električnim skirojem: kdo nadzoruje prekrškarje? #video električni skiro Pariz Novice V Nemčiji odprli pot električnim skirojem

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin