SiolNET. Novice Svet
0,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Gorskem Karabahu spopadi tretji dan zapored

0,07

termometer

Gorski Karabah
Foto: Reuters

V Gorskem Karabahu se tretji dan zapored nadaljujejo spopadi. Armensko obrambno ministrstvo je sporočilo, da je armenska stran odgovorila na azerbajdžansko ofenzivo na več odsekih frontne črte. Nasprotnik naj bi po navedbah Erevana utrpel hude izgube. Navedbe azerbajdžanske strani so diametralno nasprotne.

Tiskovni predstavnik armenskega ministrstva za obrambo Arcrun Hovhanišjan je na Facebooku zapisal, da je azerbajdžanska stran sprožila obsežen topniški napad na armenske položaje, navaja STA.

Gorski Karabah Novice Na Kavkazu je zelo vroče: v Armeniji in Azerbajdžanu vojno stanje, Rusi zaskrbljeni

Azerbajdžansko ministrstvo v Bakuju je potrdilo, da so se spopadi nadaljevali v noči na danes, ko je "armenska stran poskušala ponovno osvojiti položaje, ki so jih osvojile azerbajdžanske sile, kar je azerbajdžanska stran preprečila". Ob tem so v Bakuju dodali, da sta bili uničeni motorizirana in topniška enota armenske strani, poroča STA. Po navedbah Bakuja se je ofenziva azerbajdžanskih sil na mesto Fizuli nadaljevala v zgodnjih jutranjih urah.

V spopadih je umrlo že 95 ljudi 

Po zadnjih podatkih so spopadi v Gorskem Karabahu do zdaj zahtevali skupno 95 življenj, 84 smrtnih žrtev med vojaki in 11 med civilisti, od tega devet na azerbajdžanski in dve na armenski strani. O Gorskem Karabahu bo danes zvečer razpravljal tudi Varnostni svet Združenih narodov, ki se bo za zaprtimi vrati sestal ob 23. uri po srednjeevropskem času.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin