SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Berlinu srečanje Merklove in Sarkozyja

4

termometer

Francoski predsednik Nicolas Sarkozy in nemška kanclerka Angela Merkel se bosta 9. januarja v Berlinu sešla na delovnem kosilu.

Delovno kosilo bo posvečeno pripravam na prihodnji vrh EU, ki bo 30. januarja v Bruslju, so sporočili iz Elizejske palače.

Sarkozy napoveduje "leto, polno tveganj" Srečanje Merklove in Sarkozyja je v času krize v območju evra postalo že stalnica pred vsakim srečanjem Evropskega sveta.

Voditelja obeh gospodarsko najmočnejših članic območja evra sta v novoletnih poslanicah opozorila, da je pred evrskim območjem letos težko leto. Merklova je posvarila, da bo pot za prebroditev krize še dolga, Sarkozy pa je napovedal "leto, polno tveganj".

Srečanje mesec dni po dosegu dogovora o paktu za krepitev fiskalne unije Merklova in Sarkozy se bosta sešla mesec dni po tem, ko so voditelji članic sedemindvajseterice z izjemo Velike Britanije na vrhu unije v Bruslju dosegli dogovor o paktu za krepitev fiskalne unije v evrskem območju. Zaradi Velike Britanije pakt ne bo zaživel skozi spremembe pogodbe EU, temveč skozi meddržavni sporazum.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin