Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 1. 2018,
19.42

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

1

Natisni članek

Donald Trump ZDA knjiga Steve Bannon

Četrtek, 4. 1. 2018, 19.42

6 let, 3 mesece

Trump želi doseči prepoved objave knjige Ogenj in bes #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

1

Donald Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump si prizadeva preprečiti objavo knjige, ki je nastala ob razkritju in kritičnih izjavah njegovega nekdanjega tesnega sodelavca in stratega Stephana Bannona. Trumpov odvetnik Charles Harder je avtorju Michaelu Wolffu in založniku Henryju Holtu poslal pismo, v katerem trdi, da so v knjigi številne laži.

Trumpov odvetnik v pismu tudi navaja, da naj bi knjiga vsebovala klevete, kar bi lahko "privedlo do denarne in kazenske odškodnine".

"V knjigi tudi ni navedenih nobenih virov za večino najbolj škodljivih trditev o gospodu Trumpu," v pismu navaja odvetnik. Dodal je, da so številni tako imenovani viri javno navedli, da niso nikoli govorili z gospodom Wolffom ali pa niso privolili, da bi bile njihove izjave prispevek za knjigo.

Video: Planet TV

Odvetnik: Bannon je kršil dogovor

Na založnika je odvetnik v pismu tudi naslovil zahtevo, da se odpove kakršnimkoli nadaljnjim objavam ter izdaji knjige in se opraviči predsedniku ZDA. Po oceni Trumpovega odvetnika je Bannon, ko je govoril z Wolffom, kršil dogovor o zaupnosti s sedanjim predsednikom ZDA ter v izjavah omalovaževal predsednika in člane njegove družine.

Knjiga Ogenj in bes: Znotraj Trumpove Bele hiše (Fire and Fury: Inside the Trump White House) naj bi izšla 9. januarja, a so številni ameriški mediji v sredo objavili izvlečke iz knjige in tako sprožili jezen odziv Bele hiše.

Bannon je Belo hišo zapustil avgusta lani, vse do zdaj pa je zanj veljalo, da je še vedno blizu Trumpu. "Ne govorim z njim," se je danes na kratko v Beli hiši odzval Trump.

 

 Trump prepovedal uporabo osebnih telefonov v zahodnem krilu

Trump je medtem prepovedal uporabo zasebnih mobilnih telefonov za vse, ki so v zahodnem krilu Bele hiše, kjer lahko po novem uporabljajo le službene telefone. Prepoved za predsednika seveda ne velja, on bo lahko še naprej nemoteno tvital. Prepoved začne veljati v ponedeljek.

Tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders je sporočila, da so se za ta ukrep odločili zaradi varnosti tehnoloških sistemov. Osebje Bele hiše bo lahko še naprej uradno komuniciralo preko službenih telefonov, domov pa na primer staršev ali otrok ne bodo mogli klicati.

Ne spreglejte