Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 1. 2021,
18.54

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

7

Natisni članek

noad umor policija Hrvaška

Nedelja, 31. 1. 2021, 18.54

3 leta, 2 meseca

Štirikratni umor v Dalmaciji: v ozadju spora insolvenčni postopek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

7

Hrvaška policija | Fotografija je simbolična. | Foto STA

Fotografija je simbolična.

Foto: STA

Po sobotnem streljanju na območju Vodic in Šibenika v Dalmaciji, v katerem so bili ubiti štirje ljudje, je hrvaška policija danes sporočila, da nadaljuje preiskavo primera in da bo več informacij objavila v ponedeljek. Med žrtvami storilca, ki si je na koncu sodil sam, naj bi bila tudi lastnik trgovske verige in stečajna upraviteljica.

Šibeniško-kninska policija nadaljuje preiskavo štirikratnega uboja in samomora, da bi ugotovila, kaj je bil motiv napadalca. Policija je danes objavila starost žrtev, ne pa tudi njihove identitete. V ozadju spora naj bi bil insolvenčni postopek, v katerem se je znašlo podjetje 57-letnega Branka Koloperja, in sicer družba Matkol, ki je imela v Šibeniku verigo pekarn. Sodišče v Zadru je v sredo odločilo glede stečajne mase podjetja, s čimer pa se prizadeti lastnik očitno ni strinjal, poroča STA.

hrvaška policija
Novice Tragedija v Dalmaciji: napadalca, ki naj bi ubil štiri ljudi, našli mrtvega

Storilca iskali več ur, na koncu so ga našli mrtvega

Glede na ugotovitve policistov naj bi storilec stečajno upraviteljico Mario Danek in podjetnika Tonija Šparado pregovoril, naj prideta na pogovor v Šibenik. Na dogovorjenem mestu ju je ustrelil z avtomatskim orožjem, med žrtvami pa naj bi bil tudi mož stečajne upraviteljice Radojko Danek, ki je dvojico pripeljal na srečanje.

Pri drugem podjetniku, ki je bil ustreljen v Vodicah, pa naj bi šlo za Tedija Slamića, izvršnega direktorja trgovskega podjetja Djelo in nekdanjega poslovnega partnerja, ki mu je Koloper pripisal odgovornost za zadolženost njegovega podjetja. Policisti so po prejetem obvestilu in odkritju trupel Koloperja več ur iskali, nato pa so ga zvečer našli mrtvega pri avtomobilu. Napadalec je na koncu storil samomor.

Ne spreglejte