SiolNET. Novice Svet
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Stavka v Italiji: Alitalia odpovedala več kot 200 letov, s težavami tudi nizkocenovniki

0,23

termometer

Alitalia
Sindikati so k stavki pozvali zaradi zahtev po višjih plačah in boljših delovnih pogojih. Zaposlene v Alitalii skrbi tudi negotova prihodnost družbe. Foto: Reuters

V Italiji je danes napovedana splošna stavka zaposlenih v prometnem sektorju, zaradi katere se obetajo težave v letalskem, železniškem in avtobusnem prometu. Italijanska letalska družba Alitalia je odpovedala več kot 200 letov. V Rimu bodo stavkali tudi zaposleni v mestnih komunalnih službah, zaradi česar je pričakovati težave pri odvozu odpadkov.

Sindikati so k stavki pozvali zaradi zahtev po višjih plačah in boljših delovnih pogojih. Zaposlene v Alitalii skrbi tudi negotova prihodnost družbe.

Adria Airways letališče Novice Stroški stečaja Adrie presegajo pol milijona evrov

Lete odpovedujeta tudi Ryanair in Easyjet

V letalskem prometu bo po pričakovanjih največ nevšečnosti povzročila štiriurna stavka kontrolorjev letenja, zaradi katere so morale polete odpovedati tudi nekatere druge letalske družbe, med drugim Ryanair in Easyjet. Alitalia bo kljub stavki izvedla lete med 7. in 10. uro ter 18. in 21. uro. Tudi v železniškem prometu bodo v jutranji in popoldanski prometni konici vlaki vozili po voznem redu, nemoten naj bi bil tudi vozni red hitrih vlakov.

V letalskem prometu bo po pričakovanjih največ nevšečnosti povzročila štiriurna stavka kontrolorjev letenja, zaradi katere so morale polete odpovedati tudi nekatere druge letalske družbe, med drugim Ryanair in Easyjet. V letalskem prometu bo po pričakovanjih največ nevšečnosti povzročila štiriurna stavka kontrolorjev letenja, zaradi katere so morale polete odpovedati tudi nekatere druge letalske družbe, med drugim Ryanair in Easyjet. Foto: Reuters

WizzAir Posel danes Wizzair snubi Adrijine stevardese: mamljivo za mlade, za starejše ne toliko #video

Stavkajo tudi na cestninskih postajah na avtocestah

V letalskem in trajektnem prometu bo stavka potekala ves dan, v železniškem prometu pa poteka od četrtka od 21. ure do danes do 21. ure, zaposleni na cestninskih postajah na avtocestah pa so z dela odkorakali v četrtek ob 22. uri in bodo stavkali 24 ur.

Stavka bo glede na prve ocene najhuje prizadela Rim, kjer bodo stavkali tudi zaposleni v mestnih komunalnih službah. Družba za ravnanje z odpadki AMA je prebivalce pozvala, naj danes ne odlagajo odpadkov in s tem raje počakajo do sobote, ko se bo odvoz odpadkov nadaljeval po ustaljenem urniku.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin