Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 11. 2022,
12.57

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

27

Natisni članek

Ukrajina

Nedelja, 27. 11. 2022, 12.57

1 leto, 4 mesece

Ruske sile znova obstreljevale več ukrajinskih mest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

27

Ukrajina | Foto Reuters

Foto: Reuters

Mesta Krivoj Rog, Herson, Nikopol in Dnipropetrovsk so bila danes znova tarča ruskih raketnih in topniških napadov. Ruske sile so v mestu Krivoj Rog po navedbah guvernerja te regije Valentina Rezničenka uničile "objekt prometne infrastrukture," pred kratkim osvobojeno mesto Herson pa se prav tako znova spopada s hudimi napadi.

Dve raketi sta danes zjutraj uničili objekt prometne infrastrukture, je na Telegramu sporočil Valentin Rezničenko, ne da bi navedel več podrobnosti. Vojaška uprava v regiji je prebivalce pozvala, naj se zatečejo v zaklonišča za zračni napad. Za več območij na vzhodu in jugu Ukrajine je bil danes razglašen alarm za zračni napad.

Rezničenko je v soboto sporočil tudi, da so ruske sile napadle mesto Dnipropetrovsk, pri čemer so bili ranjeni štirje ljudje, med njimi tudi 17-letnik.

ruski vojaki | Foto: Reuters Foto: Reuters

Po podatkih regionalne vojaške uprave v Hersonu pa je ruska vojska od sobote več kot 50-krat obstreljevala hersonsko regijo. Guverner Jaroslav Januševič je danes na Telegramu Rusijo obtožil terorizma in napadov na civiliste in dodal, da je v napadih umrla ena oseba, dve pa sta bili ranjeni.

Zaradi težkih razmer v mestu Herson, kjer ni zanesljivega dostopa do vode in električne energije, je ukrajinska vlada pred nekaj dnevi ukazala evakuacijo civilistov iz mesta.

evakuacija iz Hersona | Foto: Reuters Foto: Reuters

Po navedbah ukrajinskih virov so ruske sile s težkim topništvom napadle tudi okrožje Nikopol na jugovzhodu Ukrajine, ponoči pa sta po podatkih ukrajinske vojske dva ruska izstrelka zadela tudi kmetijo v bližini mesta Zaporožje na jugu države.

V večjem delu Kijeva ponovno vzpostavili oskrbo z elektriko

Medtem pa so štiri dni po uničujočem napadu na električno infrastrukturo v Kijevu danes skoraj v vsem mestu znova vzpostavili oskrbo z električno energijo, je sporočila vojaška uprava v ukrajinski prestolnici. Kljub temu bi se lahko zaradi velikega povpraševanja pojavili lokalni izpadi elektrike.

Preberite še:

Branko Soban
Novice Branko Soban: Umor nad Donbasom
Ne spreglejte