Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 12. 2013,
8.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 11. 12. 2013, 8.21

8 let

"Pridite spet v Slovenijo, da pozabite na poraz 'zbornaje' v Mariboru"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ruski mediji so obisk naše premierke v Moskvi pospremili z agencijskimi poročili, v njih pa je bil poudarek na možnostih sodelovanja ruskih investitorjev pri privatizaciji slovenskih podjetij.

Agencija Itar Tass tako izpostavlja izjavo ruskega predsednika vlade Dmitrija Medvedjeva po pogovorih z Alenko Bratušek v njegovi rezidenci v Gorkem, da "ima Rusija vse možnosti, da poveča investicije v Sloveniji, še v posebej v okviru privatizacije podjetij, kjer ima država pomemben lastniški delež". Pri tem Itar Tass navaja Adrio Airways, Aerodrom Ljubljana, NKBM, Telekom Slovenije in Cinkarno Celje.

"Namesto rešitev EU z energijskim svežnjem povzroča težave" Itar Tass pa prinaša tudi izjavo ruskega premierja v zvezi s projektom Južni tok in stališčem Evropske unije glede spornih pogodb nekaterih članic EU z Rusijo. "Državni in evropski zakoni bi morali prinašati koristi, ne pa težav. Tretji energijski sveženj EU je obetal razumne rešitve, dejansko pa je povzročil napetosti med nekaterimi državami EU in Rusijo ter EU kot celoto," pravi Medvedjev in dodaja, da je žogica zdaj na strani EU, da odgovori na predloge rešitev ruske strani.

Agencija Ria Novosti poudarja izjavi obeh premierjev, Medvedjeva in Bratuškove, "da se povečuje blagovna menjava med državama, kar priča o dobrem gospodarskem sodelovanju med državama, ki pa še ni doseglo popolnosti".

Sporazum z Jaroslavljsko pokrajino Agencija Regnum pa piše o sporazumu med vlado Jaroslavljske pokrajine in slovenskim ministrstvom za gospodarsko in tehnologijo o krepitvi sodelovanja med malimi in srednjimi podjetji obeh držav. "Gre za sodelovanje na področju lesarstva, farmacije, avtodelov in elektroindustrije, ki lahko obema državama prinese veliko koristi," je med drugim po podpisu sporazuma povedal Sergej Jastrebov, gubernator Jaroslavljske pokrajine. Slovensko gospodarstvo je z Jaroslavljsko pokrajino, s katero sodeluje že dve leti, ustvarilo za 12,5 milijona dolarjev blagovne menjave.

Bratuškova želi Medvedjevu predstaviti Slovenijo v "lepši luči" Spletni portal RBK med drugim navaja tudi povabilo naše premierke Alenke Bratušek Dimitriju Medvedjevu, da obišče Slovenijo. "Vaš premier je povedal, da mu naša država ni ostala v lepem spominu, ob obisku pred dvema letoma, ko si je ogledal odločilno tekmo, na kateri je Slovenija izločila Rusijo za nastop na svetovnem prvenstvu. Zato bi mu rada predstavila Slovenijo v lepši luči," RBK povzema izjavo naše premierke Alenke Bratušek.

Ne spreglejte