Policija: Požar v londonski stolpnici zakrivil pokvarjen hladilnik

Katastrofalen požar v londonski stolpnici, ki je zahteval najmanj 79 smrtnih žrtev, je zakrivil pokvarjen hladilnik. Uradna preiskava je tako zdaj potrdila domneve.

Stanovanjsko stolpnico Grenfell Tower v predelu Londona West London je preteklo sredo zajel požar, v katerem je umrlo najmanj 79 ljudi.

Stanovanjsko stolpnico Grenfell Tower v predelu Londona West London je preteklo sredo zajel požar, v katerem je umrlo najmanj 79 ljudi. Foto: Reuters

Ob tem je londonska policija danes izključila možnost, da je bil požar podtaknjen.

Fasadne plošče in izolacija stolpnice sicer niso prestale varnostnih testov. Predstavnica londonske policije Fiona McCormak je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa še sporočila, da policija v zvezi s požarom razmišlja o ovadbi zaradi malomarnosti.

Video: YouTube

Stanovanjsko stolpnico Grenfell Tower v predelu Londona West London je preteklo sredo zajel požar, ki se je iz spodnjih nadstropij hitro razširil vse do vrhnjega 24. nadstropja. Vlada je bila ob tem deležna številnih kritik, da ni ustrezno ukrepala.

Sorodne vsebine

Komentarji

3
  • amarita / 23.06.2017. ob 14:52

    to da neki hladilnik zagori in povzroca tak pozar pa mi ne gre u glavo...nikoli se nisem slisal za kaj takega...da ni morda iz "Gorenje" made in slovenijastan... sala na stran velika je zalost izgubiti toliko ljudi za predvsem veliko nemarnosti!!!

  • Cervantes / 18.07.2017. ob 15:21

    Kako je možno, da hladilnik eksplodira? Prosim razlago.

  • a1an / 05.07.2017. ob 23:24

    "Požar zakrivil pokvarjen hladilnik..." - pravljica za male otroke oz. raje hipokrizija brez primere. Požar je zakrivil brezobzirni plenilski kapitalizem v spregi z odgovornimi, ki mižijo na obe očesi in držijo štango goljufimim pohlepnežem, ki lahko brez posledic zažigajo brezpravno rajo. Kriv je pa hladilnik... seveda.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano